Slovenija
18 ogledov

Informacijskih točk bo več

Informacijska točka TNP bo tudi v Bohinju. (Foto: Polona Pegan) Žurnal24 main
TNP. Prihodnje leto reorganizacija zavoda, prioriteta so naloge javne službe.

Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) bo v prihodnjem letu poleg izvajanja nalog javne službe nadgradil strategijo informacijskih mest.

Poleg že obstoječih informacijskih točk v Trenti, na Bledu in Pocarjevi domačiji se bodo nova informacijska mesta postopoma odprla v Bohinju, Kobaridu in Zatolminu. Nova infotočka pa bo tudi v okviru Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani.

Prihodki zavoda

Leto 2010. Iz državnega proračuna bodo dobili skoraj 1,4 milijona evrov, preostala sredstva dobijo iz lastne dejavnosti, mednarodnih projektov in sklada kmetijskih zemljišč in gozdov.
Reorganizacija zavoda
Z novim vodstvom se načrtuje reorganizacija notranje strukture zavoda, saj želijo dosegati večjo učinkovitost dela in boljše rezultate. Njihova prioriteta pa ostaja izvajanje nalog javne službe.

"Naloge javne službe so spremljanje in analiziranje stanja v naravi, spremljanje raziskovalnih nalog, nadzor na področju gradenj, varstveni ukrepi, sodelovanje z lastniki in najemniki zemljišč ... To so naloge, ki nam jih predpisujeta zakon o TNP in zakon o ohranjanju varstva narave,˝ je povedala Tina Markun iz JZ TNP.

Mednarodni projekti
JZ TNP se vključuje tudi v mednarodne projekte. Leta 2011 se bosta končala projekta Era in Brezmejna doživetja narave, leto pozneje pa še Program ohranjanja biotske in krajinske pestrosti na Pokljuki.

Projekti se financirajo iz evropskih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.