Slovenija
9 ogledov

Informatorki dilerjev še nič

Štiri mesece je trajalo sojenje 12 obtoženim preprodaje kokaina. Osem jih je dob Žurnal24 main
Kokain. Preprodajalcem za 19 let zapora, njihova informatorka s sodišča še niti v preiskavi.

Branimirja Tokića, ki so mu tožilci vse od aretacije pred skoraj letom očitali, da naj bi vodil mrežo preprodajalcev kokaina, so na ljubljanskem sodišču včeraj obsodili na dve leti in pol zapora. Sodišče ni podvomilo, da je vseh 12 obtoženih preprodajalo kokain različnim odjemalcem.

“Zavedali ste se prepovedanosti svojega početja. Pogosto ste menjavali telefone, za preprodajo droge pa ste se pogovarjali v šifrah. Zneski, ki ste jih s tem zaslužili, vidno odstopajo od običajnih zaslužkov, sodišču pa niste postregli s podatkom, od kje vam ta denar,” izhaja iz obrazložitve sodbe, s katero so osmim naložili zaporne kazni, štirim pa pogojne. Eden izmed teh je kokain prodal celo tajnemu policijskemu sodelavcu, ko je njihove posle pol leta opazovala policija.

Prav tajni policist pa naj bi odkril, da je takratna sodna strojepiska, neuradno Tjaša Derviševič, nekatere preprodajalce opozorila, da jim prisluškuje policija. Tožilci jo sumijo izdaje tajnih podatkov, vendar preiskovalna sodnica še ni odločila, ali naj zoper njo uvede preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.