Slovenija
5 ogledov

Injekcija tudi za Pahorja

Med konkretnimi cilji vlade je premier navedel stabilizacijo gospodarske rasti. Žurnal24 main
Število obolelih z novo gripo še vedno narašča, v ljubljanskem kliničnem centru (KC) sprejemajo vedno nove paciente. Cepil se bo tudi premier Pahor.

Predsednik vlade Borut Pahor si je premislil in je napovedal, da se bo cepil proti virusu nove gripe. Kot je pojasnil, se je tako odločil, ker je to prav v teh razmerah. Ob tem je pozval vse ljudi, naj sledijo njegovemu zgledu.

"Drugače nisem ljubitelj te aktivnosti, menim pa, da je to pametna odločitev v teh razmerah. Pozivam tudi druge, da sledijo temu navodilu."
Borut Pahor

V KC prihaja vse več ljudi s pandemsko gripo, vseeno pa je število hospitaliziranih za zdaj še v mejah, ki ne zahtevajo omejitev elektivnih posegov, torej preiskav in operacij, na katere so bolniki naročeni, pravijo odgovorni.

Danes dopoldne so na oddelkih za odrasle Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana hospitalizirali dva odrasla, na otroških oddelkih pa šest otrok z dokazano novo gripo. Poleg tega je hospitaliziranih še devet bolnikov, pri katerih čakajo na izvide, ki bodo potrdili ali ovrgli okužbo z virusom nove gripe.

Stanje resno, a stabilno
Stanje nosečnice, ki so jo na Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja premestili iz slovenjgraške bolnišnice, je še vedno resno, a stabilno, bolnik, ki so ga v Ljubljano premestili iz UKC Maribor, pa še vedno leži na Kliničnem oddelku za intenzivno interno medicino.

Omejeni obiski
Zaradi suma okužbe z novo gripo pri nekaterih travmatoloških bolnikih so v torek do nadaljnjega prepovedali obiske na oddelku intenzivne nege na Kliničnem oddelku za travmatologijo v stari stavbi na Zaloški 2.

V Slovenj Gradcu je danes hospitaliziranih devet odraslih bolnikov, med njimi je okužba z novo gripo potrjena pri treh, pri šestih pa obstaja sum okužbe.

 

Zdravstveno stanje 44-letnega bolnika, ki je pri njih že nekaj dni na intenzivni terapiji, pa je nespremenjeno, a še vedno kritično, saj je v celoti odvisen od dihanja s pomočjo respiratorja.

Na slovenjgraški pediatriji zdravijo še sedem bolnikov, med njimi pet z virusom nove gripe, med njimi je tudi doječa mati. Pri še dveh otrocih obstaja sum okužbe. Obiski v omenjeni bolnišnici so še vedno prepovedani.

V celjski bolnišnici se na otroškem oddelku zaradi nove gripe zdravijo trije otroci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.