Slovenija
6943 ogledov

Zabavali so se po koncu obratovalnega časa, inšpektorji nato lokal zaprli

odprtje lokalov Saša Despot
Večina nepravilnosti, ki jih ugotovijo inšpektorji, je pri preverjanju osebnega dokumenta.

V.d. glavne tržne inšpektorice TIRS Martina Gašperlin je na novinarski konferenci predstavila ugotovitve poostrenega nadzora v trgovinski in gostilniški dejavnosti iz prejšnjega tedna. V tednu med 6. in 12. decembrom so inšpektorji opravili približno 650 nadzorov.

Mariborski lokal obratoval po 22. uri

Pri enem izmed svojih nadzorov so inšpektorji izdali prepoved opravljanja gostinske dejavnosti. ''Gostinski obrat je na področju Maribora obratoval po koncu obratovalnega časa. Prišlo je do dveh zabav, ki so se nadaljevale. Inšpektor je izdal ustno odločbo s takojšnjo prepovedjo opravljanja gostinske dejavnosti,'' je pojasnila Gašperlinova. Prav tako so inšpektorji ugotovili enako nepravilnost pri drugem lokalu na tem območju. Šlo je za zasebne zabave.

Izrečena je bila tudi ena začasna prepoved opravljanja trgovinske dejavnosti, ker v obratu na Primorskem niso zagotovili preverjanja pogoja PCT pri uporabnikih storitev, je še dodala.

V primerih, kjer kršitve kljub predhodnim opozorilom niso bile odpravljene, so inšpektorji izdali dva plačilna naloga. Šlo je za kršitve pri preverjanju pogoja PCT.  

Obenem je Gašperlinova spomnila, da je cilj inšpekcijskih nadzorov zagotovitev spoštovanja pogoja PCT s strani ponudnikov in uporabnikov blaga in storitev. Kot je dodala, nadzori kažejo, da se upoštevanje pogoja PCT čedalje bolj uveljavlja.

QR koda Inšpektorji Slovenija Z globami zaradi nespoštovanja PCT pobrali že na tisoče evrov

Večinoma ugotovili manjše nepravilnosti

V soboto in nedeljo je bilo opravljenih 138 nadzorov, od tega 17 v gostinskih obratih. Pregledanih je bilo 131 trgovcev. Inšpektorji so, razen ustne odločbe v primeru obrata na Primorskem, šlo je za Merkur v Izoli, ugotovili zgolj manjše nepravilnosti, večinoma pri nedoslednem preverjanju osebnega dokumenta, ki ga je potrebno predložiti ob covid certifikatu. Kot je dejala Gašperlinova, so bile nepravilnosti odpravljene nemudoma na mestu, zato so inšpektorji v teh primerih izdali zgolj ustno opozorilo.

Med vikendom je potekal poostren nadzor nad obratovanjem gostinskih lokalov v nočnem času na območju Celja in Maribora. Pred dvema tednoma pa je vikend nadzor potekal na območju Ljubljane, kjer ni bilo ugotovljenih nepravilnosti.

Preverjanje osebnih dokumentov tudi v predprazničnih dneh

Ker se v predprazničnih dnevih pričakuje porast obiskovalcev v trgovinah, bodo inšpektorji nadaljevali svoje delo za zagotovitev varnega okolja in mirne praznike, je še napovedala Gašperlinova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Dexter_Bixler 14:59 14.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • rd2dmk2 14:51 13.december 2021.

    čakejte malo.... kako pa se pride na zasebno zabavo ? zaprtega tipa ? a mi tud kar lahko uletimo na fešto SDS-a v paracug ? najamem gostilno, notri moja familija, zapremo. in kaj ima inšpektor ga srat ? lahk samo ...prikaži večo talarje pride pomivat. če bo pa priden pa dobi dogi bag.

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 11:51 13.december 2021.

    Zakon, po katerem bi fašistični inšpektor lahko preverjal PCT, ne obstaja! Zato janšističnim inšpektorjem ni treba nič kazati! Ne bojte se jih, ker vam ne morejo nič!