Slovenija
10 ogledov

Inšpekcija je za okras

O ZPI smo prvič poročali 3. februarja 2009. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Tržni inšpektorat. Podjetju prepovedal opravljanje dejavnosti, to pa nemoteno posluje dalje. Zatajilo sodišče.

Dve leti po prijavi in začetku inšpekcijskega postopka podjetje ZPI, kot kaže, še kar izdaja neveljavne papirje za varstvo pri delu.

“Poklicali so me, da oni to naredijo za mlade podjetnike. Mudilo se mi je, pa sem rekel, dobro. Najprej sem plačal, potem sem dobil papirje. Nekoliko pozneje so me klicali, da moram narediti še prvo pomoč.

Ker o tem nisem vedel ničesar, sem začel preverjati. Inšpektor mi je dejal, da papirji, ki so mi jih poslali, ne veljajo. Oni so vztrajali, da veljajo, na koncu pa so se izgovarjali, da so mi le svetovali,”
svojo zgodbo razlaga D. L. Na obrtno-podjetniški zbornici pravijo, da je pritožb ogromno.

O enaki zgodbi smo poročali pred dvema letoma in enim mesecem. Tržni inšpektorat je takrat uvedel postopek, ugotovili so, da storitve s področja varstva pri delu ZPI opravlja na črno, in mu izdali odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti.

Od takrat je ZPI sedež z Dunajske prenesel na Tržaško cesto, posluje pa, kot kaže, nemoteno. Na upravno odločbo so se namreč najprej pritožili na ministrstvo za gospodarstvo, to je zadevo rešilo v dveh mesecih in pritožbo zavrnilo, od 30. novembra 2009 pa je na upravnem sodišču. ZPI se je pritožil tudi na odločbo o prekršku, vendar je pristojno sodišče pritožbo zavrnilo.

V tej povezavi (PDF dokument) objavljamo celotni odgovor ZPI. Kot boste lahko prebrali, v njem na Brezovarja leti kar nekaj obtožb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.