Slovenija
33 ogledov

Inšpekcija nad cevi

Plin so prebili delavci pri gradnji oziroma obnovi kanalizacije najprej na Dobah Žurnal24 main
Prebita plinovoda. So bili plinski vodi slabo označeni?

Bled. “O prebitju cevi nismo bili obveščeni, zato tudi ne vemo, ali so bili vodi pravilno označeni. Pri sistemskem operaterju bomo opravili inšpekcijski nadzor,” je povedal Anton Bregar, direktor inšpekcije za elektro- in strojno energetiko, potem ko so pri gradnji in sanaciji kanalizacije na Bledu kar dvakrat prebili plinovod.

Predpisana pravila
Pravila za delo v okolici vodov so po Bregarjevih besedah predpisana: “Pri plinu gre za praviloma ročno izkopavanje v bližini plinovoda pod nadzorom in s soglasjem. Če so bila pravila kršena ter je bilo povzročeno poškodovanje tuje stvari in hkrati povzročena splošna nevarnost, pa gre za kaznivo dejanje.” Policisti znakov kaznivega dejanja v obeh primerih niso ugotovili, delavci pa so kot vzrok prebitja navedli slabo označenost cevi.

Gradbena inšpekcija je po dogodku ugotovila, da so za dela pridobljena vsa potrebna dovoljenja, pred začetkom del pa je upravljalec plinovoda trase tudi zakoličil v naselju Dobe in Pod gradom, kjer so poškodovali plinske cevi.

Za informacije o označenosti plinovoda na teh lokacijah smo zaprosili tudi upravljalca, a nam do zaključka redakcije še niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.