Slovenija
26 ogledov

Inšpekcija pa taka!

Žurnal24 main
Tržni inšpektorji. Nepravilnosti pri prodaji znamkic za Rdeči križ (RK) kljub velikemu razkoraku v številkah niso opazili.

Tržni inšpektorat pri prodaji znamk za RK ni odkril nepravilnosti. In to kljub temu, da so Slovenske železnice (SŽ) v tednu RK prodale 61.834 vozovnic za vlak in le 15.621 doplačilnih znamkic za RK, čeprav jim zakon nalaga, da morajo v tednu RK potnikom zaračunati doplačilno znamkico za RK pri vsaki vozovnici.

graf, sre%C4%8Dke | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Tri četrine kupilo prej?

Inšpektorji verjamejo, da je kar tri četrtine ali 46 tisoč ljudi vozovnice kupilo en teden prej. Glede razlike v številu prodanih doplačilnih znamkic in prodanih vozovnic “je bilo ugotovljeno razhajanje zato, ker so lahko dnevne vozovnice, ki jih potniki uporabljajo v tednu RK, kupljene že pred navedenim tednom, zato potnikom ni mogoče zaračunavati doplačila za RK”, pojasnjujejo tržni inšpektorji.

Za pomoč družinam

Namen. Denar bo RK porabil za nakup šolskih potrebščin za otroke, pomoč družinam v stiski, socialne humanitarne programe in promocijo dejavnosti društva.

“Ne verjamem!”
“V enem odstotku verjamem, da tisti, ki se redno vozijo – študenti in upokojenci –, vozovnice kupijo cel teden prej, ne zaradi tedna RK, pač pa tudi sicer. Ne verjamem pa, da bi bil razpon tako velik,” dvomi generalni sekretar RK Janez Pezelj.

“Postavlja se vprašanje, zakaj na SŽ ne opravijo svojega dela. Težko bi našel ta razlog, lahko sta to neodgovoren odnos do dela in površnost, zanesljivo pa ni preobilica dela, saj vemo, da se s SŽ ne vozi toliko ljudi. Treba je potrkati na vest teh, ki delajo s strankami,” poudarja sogovornik. Dodaja, da bodo prihodnje leto SŽ zagotovo dostavili precej več znamkic, kot so jim jih letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.