Slovenija
26 ogledov

Inšpekcija pritrdila delavcem

Pipan Transport Saša Despot
Pipan transport. Zaposlenim ni dal regresa in plač, zaposloval na črno.

Prevoznik. Pričevanjem delavcev, o katerih smo pisali prejšnjo soboto in ki so bili ali so še zaposleni pri podjetju Pipan transport, so pritrdili odgovori inšpektorata za delo.

Pri Pipan transportu so inšpektorji namreč opravili pregled in ugotovili kršitve v zvezi z izplačilom regresa za letni dopust, izplačili plač in zaposlovanjem na črno.

Postopki še v teku

“Inšpekcijski postopki še potekajo, več podatkov o izrečenih ukrepih še ne moremo posredovati,” so sporočili z inšpektorata.

Pred tem je inšpekcija posredovala tudi pri podjetju Pipan prevozi, za katero so delavci delali do lanske jeseni, tam pa je v zadnjih dveh letih izdala osem glob. Delodajalec namreč ni vodil evidenc o izrabi delovnega časa, kršil je zakon o delovnem času ter zakonodajo s področja varnosti in zdravja pri delu.

Ta teden nas je v uredništvo poklical še eden od zaposlenih, ki je želel biti anonimen, in dejal, da se praksa nadaljuje, saj jim delodajalec ni izplačal septembrskih in oktobrskih plač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.