Slovenija
353 ogledov

Inšpektor delal za sina

Inšpektor Boris Ružič. Nik Rovan
Predavanja. Inšpektor Ružič predaval za sinovo podjetje.

Vezi. Inšpektor za nadzor varnosti in zdravja pri delu, trenutno pa tudi začasni vodja inšpektorata Boris Ružič je predaval v podjetju svojega sina, ki se prav tako ukvarja z varnostjo in zdravjem pri delu (izvaja usposabljanja, opravlja meritve na delovnih mestih in preglede delovne opreme).

Kazen namesto protekcije

Sin Dejvi Ružič nam je potrdil, da je oče za njegovo podjetje Civis lani predaval dvakrat, a obakrat brezplačno, letos pa sploh nič. Poudaril je, da zaradi očetove funkcije nikoli ni imel protekcije, so pa nekoč dobili celo kazen delovne inšpekcije.

Predavanja kot potica

Menim, da to ni sporno, ne smeš pa pretiravati. Vsaka stvar mora biti v mejah normale. Tudi potice ni dobro jesti, če to počneš vsak dan. Enako je s predavanji,” je prepričan inšpektor Ružič. Pojasnil je, da ni ne lani ne predlani za nobeno predavanje pri sinu prejel nobenega nakazila, sinu pa na račun svojega položaja tudi nikoli ni priskrbel nobenega posla ali ugodnosti.

Lani je za pet predavanj za druga podjetja zaslužil manj kot tisoč evrov. Letos pa, tako kot njegovi kolegi inšpektorji, ni predaval za nobeno podjetje, niti sinovo, je dejal, saj od razrešitve njegovega predhodnika Boruta Brezovarja noben inšpektor ne sme predavati, celo na brezplačnih seminarjih fakultet ne.

Edini na inšpektoratu, ki še predava za zasebna podjetja, je Brezovar, ki pa po novem ne zaseda več inšpektorskega, temveč sekretarsko 
delovno mesto.

Na protikorupcijski komisiji primera niso želeli komentirati, dokler ga 
ne proučijo.

Ustrezajo razpisu, a minister bi razpis ponovil

Natečaj. Na razpis za glavnega inšpektorja za delo se je prijavilo pet kandidatov. Po mnenju natečajne komisije ministrstva za javno upravo so pogoje izpolnjevali trije (od tega eden, ki je že zdaj zaposlen na inšpektoratu na štajerskem koncu). Neuradno je sicer slišati, da bodo razpis – kljub trem kandidatom, ki izpolnjujejo pogoje – ponovili.

Komentarjev 1
  • nergač 11:58 15.julij 2011.

    Tile mojstri, ki krožijo po Sloveniji in predavajo o "varnosti pri delu" so prav posebna zgodba zase. Eden najboljših biznisovv tej banana državi prepleteni s sorodstvenimi in klientelističnimi vezmi... Leglo korupcije in nehigiene.