Slovenija
4659 ogledov

Inšpektor in kriminalistka z lažnim PCT potrdilom, sledili so strogi ukrepi

QR koda Profimedia
Ukrep je doletel še štiri uslužbence iz Generalne policijske uprave in policijskih uprav.

Inšpektor v sektorju uniformirane policije in kriminalistka Policijske uprave (PU) Murska Sobota sta pred dnevi prejela sklep o prepovedi opravljanja dela. Kot danes piše časnik Večer, sta se zaradi lažnih PCT potrdil znašla pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki preiskuje kazniva dejanja policistov.

Proti njima je bil uveden postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, so potrdili v Generalni policijski upravi, na PU Murska Sobota pa proti obema poteka notranjevarnostni postopek.

Odkrili tudi druge nepravilnosti

Novembra so namreč po več slovenskih krajih potekale hišne preiskave, in to pri policistih, ki naj bi imeli lažna PCT potrdila. Na posebnem oddelku, ki usmerja preiskavo, so potrdili, da so preiskave potekale tudi na območju PU Murska Sobota, vendar zaradi interesa predkazenskega postopka in varstva osebnih podatkov informacij o morebitnih kazenskih ovadbah in kaznivih dejanjih ne morejo podati.

Ob inšpektorju in kriminalistki iz PU Murska Sobota je ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi po poročanju Večera doletel še štiri uslužbence iz Generalne policijske uprave in policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Koper. V ločeni preiskavi se je v lovke preiskovalcev zaradi vpletenosti v izdajo lažnega potrdila PCT ujel tudi policist, zaposlen na Prometni policijski postaji Maribor.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 9
  • Dusan12 16:46 29.december 2021.

    Aljoša Bagole pa še kar naprej sprehaja psa po soseski, samo vprašam, a za to dobi pošteno plačilo, tako kot Dejan Židan, ki služi s prodajo pudlov, to berem nepreverjeno si. novice

  • Ender3 13:29 29.december 2021.

    Vsi, ki s PCT želijo pokorit državljane so v veliki zablodi. Učinka ukrepa ni, diskriminacija pa je edini namen tega socialnega eksperimenta. V BIH so ga edini, pravočasno ustavili in omogočili življenje brez tega, političnega nesmisla. Vse čestitke ! 👏👏✌✌

  • marjeta698 12:07 29.december 2021.

    pa pištolce vstran pobrat ,da nebo samoumorov