Slovenija
56 ogledov

Inšpektor in projektantka v zapor

Inšpektor in projektantka Saša Despot
Pravnomočno. Za podkupnino za črno gradnjo sta dobila 19 in 14 mesecev zapora ter denarno kazen.

Višje sodišče je potrdilo zaporne kazni, ki jih je gradbenemu inšpektorju Matjažu Golobu in projektantki Maruški Krautblat zaradi prejemanja podkupnine prisodilo prvostopenjsko sodišče v Krškem. Oba morata tudi plačati po pet tisoč evrov denarne kazni, Golob pa tri leta ne sme opravljati gradbene dejavnosti, pri kateri bi imel pooblastila.

Pet tisoč evrov

Golob in Krautblatova sta prejela pet tisoč evrov podkupnine za ureditev gradnje opornega zidu in drvarnice na Kompolju pri Sevnici, ki jo je za naročnico Olgo Čopi gradil podjetnik Iztok Bence. Inšpektor je ugotovil, da gre za črno gradnjo, gradbinca povabil v pisarno in povedal, da je za to zagroženih 66 tisoč evrov kazni. Krautblatova je nato k podjetniku napotila arhitekta Davida Tušarja, ki mu je pojasnil, da se lahko težava reši proti plačilu pet tisoč evrov. Bence je polovico že plačal, nato pa zadevo prijavil policiji. Ta ga je ozvočila in mu dala označen denar, ki ga je odnesel projektantki, ona pa si ga je razdelila z 
Golobom.

Komentarjev 6
  • macica12 20:53 29.avgust 2013.

    Tipično za Slovenijo, čim več "kurjih tatovov" v zapor, da bo zmanjkalo prostora za tiste ta prave, ki so dejansko z svojim početjem oškodovali državo in na stotine družin, pa še vrnit jim ni treba nakradenega. Lepo sporočilo slovenskemu podmladku ...prikaži več - KRADI NA VELIKO, da boš po enem ali dveh letih zapora, lahko užival sadove svojih početij. Glede na to, da je pa bilo sojeno na krškem sodišču, kaj drugega sploh ni bilo možno pričakovati. Mogoče pridobivajo bonus točke za vsakega, ki jim ga uspe spraviti v zapor, glede na to, da so veliki in ta pravi kriminalci v kar nekaj primerih na koncu oproščeni. Ni kaj, pravna država z pravičnim sodstvom in tožilstvom.

  • lucy_ 20:37 29.avgust 2013.

    5.000€??? pa res spadata med najhujše tajkune... me res zanima, kdaj boste takole pisali še o tistih ki so imeli še malo več nul (0) dodanih....

  • angelca 18:41 29.avgust 2013.

    Ma pa država zares dnar, če že za tak drobiž zapirajo. Naj mal napolnijo proračun, ne pa da jih zaprejo in živijo na državne stroške. Kolk bi pa potem mogl dobit tajkuni, ko so pospravl milijone, pa fabrge na kolena spravl? 500 let!