Slovenija
95 ogledov

Inšpektor je napako priznal

Glavni razlog za zaprtje obvoznice je po novem zagotovitev varnosti v prometu in Žurnal24 main
Zaprtje obvoznice. Markič svoje odločitve ni pojasnil, ker je bil utrujen.

Ljubljana. Odločba inšpektorja za ceste Tadeja Markiča, s katero je pred tekmo ob odprtju Stožic obvoznico zaprl za tovorna vozila, je "brez dejanske podlage in neutemeljena", so ugotovili na Darsu. Tudi Markič je v odgovoru Darsu priznal, da se je zmotil pri oceni nosilnosti objektov, saj je zapisal, da je njihova pritožba utemeljena.

Varnost, ne nosilnost
Spomnimo, da so ob zaprtju obvoznice celo napovedali, da bi se lahko objekti pod težo tovornjakov zrušili. To ni možno, so potem v pritožbi na inšpektorjevo odločbo zatrdili na Darsu in kot dokaze priložili poročila zavoda za gradbeništvo. Markič včeraj po jutranji seji odbora za promet v državnem zboru ni želel povedati, zakaj se je zmotil. "Sem preveč utrujen," je dejal.

Zato pa je njegov nadrejeni in glavni prometni inšpektor Jurij Kos povedal, da stoji za odločitvijo Markiča: "Za zaporo smo se odločili predvsem zato, da bi zagotovili varnost v prometu." Tega razloga sicer ob postavitvi zapore ni nihče omenjal. Ob tem je Kos dodal: "Severna obvoznica in nadvozi kot objekti namreč ne predstavljajo nevarnosti v prometu, pač pa bi prometno varnost lahko ogrozila izvršitev napovedane protestne zapore s tisoč tovornjaki, kot so jih napovedovali."

Ali bo minister za promet Patrick Vlačič morebiti kaznoval ali razrešil inšpektorja, včeraj ni napovedal: "Ker upravni postopek v zvezi z zaprtjem obvoznice še ni pravnomočno zaključen, tega ne morem komentirati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.