Slovenija
43 ogledov

Inšpektor: Luknja ob Celovški ni nevarna

Na Celovški cesti se ne bo ponovila nesreča iz Gubčeve ulice, ko se je cesta udr Žurnal24 main
Gradbena jama. Stanovalca Celovških dvorov je strah, da bo z blokom zgrmel v gradbeno jamo.

Gradbeni inšpektor pri ogledu gradbene jame ob Celovških dvorih in Celovški cesti, kjer je Vegrad načrtoval gradnjo hotela, ni ugotovil nevarnosti za sosednje objekte in zemljišča, so povedali na inšpektoratu za okolje in prostor.

Eden od stanovalcev je namreč sporočil, da so zaskrbljeni glede stabilnosti sten luknje. “Vsakih nekaj sekund se sliši kamenje, kako drsi po njenih stenah. Vidni so že kupi materiala, ki je v tem času že zdrsel.” Pravi, da če gradbena jama v kratkem ne bo sanirana, se lahko ponovi zgodba iz lanskega septembra, ko je cesta v Šiški zgrmela v gradbišče: “Bo tokrat zgrmel še blok, v katerem živimo?”

Gradbeni inšpektor je prepričan, da se to ne bo zgodilo. Ob pregledu je ugotovil, da je gradbena jama narejena, kot je predvideno v dokumentaciji za izdajo gradbenega dovoljenja: “Stene gradbene jame so utrjene, območje gradbišča zaščiteno z ograjo. Kršitev določb zakona o graditvi objektov ni ugotovljena.” Na inšpektoratu dodajajo, da niso dobili tudi nobene prijave o domnevnih nepravilnostih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.