Slovenija
15 ogledov

Inšpektor pri stavkajočih delavcih

(Foto: Milan Glavonjić) Žurnal24 main
Inšpektorat za delo preverja poslovanje kočevskega podjetja, pred katerim že četrti dan gladovno stavkajo delavci, ker jim podjetje dolguje denar.

Da se s podjetjem kočevskega samostojnega podjetnika Zorana Perkoviča ukvarja republiški inšpektorat za delo, nam je potrdil glavni inšpektor Borut Brezovar. Prijavo so dobili 1. marca, več podrobnosti pa zaradi poteka preiskave ne morejo izdati.

Je pa danes delavce, ki že četrti dan gladovno stavkajo na dvorišču pred podjetjem, obiskal kočevski inšpektor za delo, ki pa ga delavci niso bili najbolj veseli, saj so mu očitali, da se je šele po štirih dneh spomnil na njih.

Perkovič sicer vztraja, da bodo delavci jutri dobili nakazane plače za nazaj, približno 1000 evrov vsak, a nekateri delavci opozarjajo, da jim Perkovič dolguje od sedem do deset tisoč evrov.

V zadevo se je vključila tudi občina Kočevje, ki je želela preveriti, ali lahko pomaga delavcem. Ugotovila je, da je sicer sodelovala s Perkovičevim podjetjem, a mu je že plačala vse račune, ta pa očitno ni naprej plačal delavcem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.