Slovenija
122 ogledov

Štiri upokojenke osumila dela na črno

Hribolazka. Shutterstock
Dve pohodnici podatkov nista želeli dati, drugi dve je inšpektorica popisala, a zapisnika nista podpisali.

"Tašča je šla s tremi prijateljicami v hribe, na Krnska jezera. Med potjo jih je ustavila mlada dama, pokazala značko in jim rekla, da jih mora popisati, češ da iščejo vodiče, ki delajo na črno. Odgovorile so ji, da so le štiri upokojenke, ki gredo na pohod. Tašča in še ena gospa podatkov nista želeli dati, inšpektorica je ostali dve popisala, a zapisnika nista želeli podpisati," pojasnjuje gospodarica kmetije Živec nenavadno srečanje njene tašče z inšpektorji.

"Nobena ni vodička"

"Inšpektorica glob sicer ni izrekla, ne vem pa zakaj si je izbrala ravno te štiri gospe. Seveda nobena od njih ni vodička. Zanimivo pa je, da je šlo takrat mimo tudi nekaj drugih, predvsem moških skupin, ki pa jih ni inšpektorica ni popisala, zato potem tašča in njena prijateljica osebnih podatkov nista želeli povedati," je še pojasnila za Žurnal24.si. 

kemtija | Avtor: Facebook Facebook

Na kmetiji Živec so sicer na svoji Facebook strani takole opisali dogodek, ki se je v sredo pripetil štirim pohodnicam. 

Delo na črno bodo nadzirali tudi carinki

18. avgusta bo v veljavo stopil nov zakon o delu na črno. Kršiteljem bodo pretile za okoli četrtino višje globe kot do zdaj. Delo na črno pa bodo po novem nadzirali tudi cariniki, ki so se v začetku meseca združili z dacarji v finančno upravo.

Fizičnim osebam za delo na črno tako grozi globa od 1.000 do 7.000, pravne osebe pa čakajo sankcije med 2.000 in 26.000 evri. Danes znašajo med 208 in 1877 evri. Zakon po novem omogoča tudi trikratnik globe za prekrške storjene iz koristoljubja ali za pridobitev večje premoženjske koristi. Za delo na črno pa ne šteje sosedska pomoč, sorodstvena pomoč, nujno delo in humanitarno delo.

Komentarjev 17
  • maresem 09:51 10.avgust 2014.

    Vzemi vrv in si olajšaj .....

  • maresem 09:50 10.avgust 2014.

    Bumbar debilni a ne vidiš., da si en gnoj na tem forumu!

  • crvit 08:27 10.avgust 2014.

    Pa ja da prvo jo bi vprašal če me je prišla sexat(jeb....) na suho potem bi jo prosil da se idntificira pokaže kako izkaznico vzel bi njene podatke jo ovadil ker me je nadlegovala v mojem prostem času na sprehodu ...prikaži več kjer me je omejevala in obsojala za kar nima ne dokazov in nič.Upam da se kdaj srečava v gozdu draga inšpektorica.