Slovenija
16 ogledov

Inšpektorica zamešala inšpektorja

(Foto: Saša Islamović) Žurnal24 main
Na ministrstvu za okolje in prostor zanikajo, da bi dva njihova inšpektorja izdala različni mnenji glede obnove piranskega mandrača. Inšpektorica je zamešala gradbenega in kulturnega inšpektorja.

Da sta glede obnove piranskega mandrača izdala dva gradbena inšpektorja povsem nasprotni si mnenji, je opozorila glavna inšpektorica inšpektorata za kulturo in medije na ministrstvu za kulturo Tamara Javornik. Kot pravi, je na podlagi enega mnenja zaustavila dela v mandraču, ker je inšpektor rekel, da so v neskladju s kulturnovarstvenim soglasjem in s tem z gradbenim dovoljenjem, čez en teden pa je prejela novo mnenje drugega gradbenega inšpektorja, da ni nobenih nepravilnosti.

Iz Inšpektorata RS za okolje in prostor, ki deluje na ministrstvu za okolje in prostor, pa so sporočili: "Postopek gradbene inšpekcije je vodil en gradbeni inšpektor. Ni bilo dveh gradbenih inšpektorjev z različnimi ugotovitvami. V nobenem od zapisnikov gradbeni inšpektor tudi ni zapisal, da so dela izvedena v nasprotju z gradbenim dovoljenjem." Poleg tega še dodajajo, da "gradbeni inšpektor v zakonu nima pooblastil, da bi presojal skladnost izvajanja del s kulturnovarstvenimi pogoji. Ta nadzor opravlja inšpektorat za kulturo in medije".

Tisti, ki je res ugotovil neskladnost, je bil inšpektor za varstvo kulturne dediščine. "Ugotovil je, da se dela izvajajo v nasprotju s kulturnovarstvenim soglasjem, ki ga je izdal Zavod za varstvo kulturne dediščine," še pojasnjujejo na inšpektoratu za okolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.