Slovenija
14 ogledov

Inšpektorja "desetkrat za" ne moti

Pukšič ogorčen ugotavlja, da je "vladi očitno dovoljeno vse – torej tudi brezskr Žurnal24 main
V SLS so ogorčeni nad odločitvijo inšpektorata, ki je zavrnil prijavo glede vpletanja vlade v predreferendumsko kampanjo.

Strankin poslanec Franc Pukšič je pojasnil, da bo inšpektorat očitno dopustil, da bo "vlada nezakonito ravnanje nemoteno izvajala do konca referendumske kampanje o arbitražnem sporazumu o meji s Hrvaško".

V odgovoru inšpektorata naj bi po navedbah SLS pisalo, da je inšpektorat prekrškovni organ, ki lahko izreka le sankcije za v zakonu izrecno določene prekrške in le zoper osebe, v zakonu izrecno opredeljene kot odgovorne osebe za prekršek.

Poslanec je 12. maja inšpektoratu za notranje zadeve prijavil vlado, ker ta po njegovem mnenju krši zakon o volilni in referendumski kampanji. Kot je opozoril, po zakonu vlada ne more biti organizator referendumske kampanje, vendar pa je na njenih spletnih straneh objavljena tematska podstran Desetkrat za arbitražni sporazum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.