Slovenija
28 ogledov

Inšpektorji bodo nadzirali prodajalce

Planica vzdusje Žurnal24 main
Tržni inšpektorat bo med finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici opravljal nadzor nad izdajanjem računov, označevanjem cen, oglaševanjem alkoholnih pijač in njihovo prodajo mladoletnikom, so danes sporočili z inšpektorata.

"Trgovce in gostince pozivamo k doslednemu spoštovanju zakona o varstvu potrošnikov, kar pomeni, da vidno označijo cene blaga oziroma storitev, ki jih nudijo, ter za prodano blago in opravljene storitve izdajajo račune. Obenem trgovce tudi pozivamo k doslednemu upoštevanju določil zakona o omejevanju porabe alkohola, ki prepoveduje prodajo alkoholnih pijač in pijač, ki so jim dodane alkoholne pijače, osebam mlajšim od 18 let, osebam, ki kažejo znake opitosti od alkohola, ter osebam, za katere je upravičeno domnevati, da jih bodo posredovale osebam mlajšim od 18 let," je v izjavi za javnost zapisala glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić.

Za kršitve so predpisane globe v višini 2086 evrov za pravne osebe, 417 evrov za odgovorno osebo pravne osebe ter v višini 1043 evrov za samostojnega podjetnika. Tržni inšpektorat lani v Planici ni ugotovil kršitev, za katere bi bilo potrebno izreči globo.

Komentarjev 1
  • millenium 15:36 22.marec 2013.

    Inšpektorji bi morali na splošno malo bolj kontrolirati in to vsepovsod.... ampak...!!!!!