Slovenija
22 ogledov

Inšpektorji gredo na teren

Slovenija 19.08.13, pomol, portoroz, brez najema lezalnika je vstop prepovedan, Suzana Kos
Kopalci se pritožujejo, da ne morejo na pomole, inšpekcija preverja.

"Inšpektorat za kmetijstvo in okolje je uvedel inšpekcijski postopek, nadzor bo opravljen v naslednjih dneh," napovedujejo na pristojnem ministrstvu. Tako na naše uredništvo kot na inšpektorat so se obrnili kopalci, ki te dni niso smeli na portoroška pomola, ki ju upravlja piransko občinsko podjetje Okolje. Tam so se namreč odločili, da kopalci ne smejo na pomol samo z brisačo, ampak morajo najeti njihov ležalnik ali senčnik. "Po ovinku" so tako uvedli vstopnino za kopanje na pomolih.

Inšpektorji prepovedali

Spomnimo, inšpektorji so lani prvič prepovedali zaračunavanje vstopnine vsem upravljalcem plaž; kopanje ni plačljivo, zagotovljen mora biti prost dostop do morja. Za prekršek je zagrožena kazen od štiri tisoč do 125 tisoč evrov za pravno in od 400 do 1.200 evrov za fizično osebo. Portoroške pomole upravljajo različna podjetja, del družba Hoteli Bernardin, ki je enega oddala lokalu Alaya, del pomolov upravlja Okolje Piran, del pa Istrabenz.

Komentarjev 5
  • 1111 10:20 20.avgust 2013.

    ...danes se bodo odpravili na teren in strokovno ugotavljali...dež in burja, sta naredila svoje... :))

  • YaKo 09:55 20.avgust 2013.

    Nebi se čudil če bi po cca. 6 let trajajočem postopku pbsodili kopalca, ki se je pritožil nad ravnanjem upravljalca plaž. :-((

  • suzana.kos 09:45 20.avgust 2013.

    saj zdaj se je pa malo ohladilo, mogoče se bodo zmigali na teren....