Slovenija
34 ogledov

Inšpektorji nad svečarje, cvetličarje in vulkanizerje

kontrola vulkanizerji Curs
"Za vsako plačano blago ali storitev zahtevajte in vzemite račun ter s tem zavarujte svoje potrošniške pravice in pomagajte preprečevati sivo ekonomijo," poudarjajo inšpektorji.

Finančna uprava bo pod drognogled vzela poslovanje svečarjev, cvetličarjev, vrtnarjev in vulkanizerjev.

"S takšnimi nadzori v teh dejavnostih so bili v preteklem letu doseženi dobri rezultati, saj se je ob uvedenih aktivnostih povečalo prostovoljno izpolnjevanje obveznosti. Tudi v letošnjem letu bo pozornost usmerjena v nadzor nad izdajanjem računov in morebitnim 'brisanjem' že evidentiranega prometa. Posebna pozornost bo namenjena zaposlovanju in delu na črno, selektivno pa se bosta opravljala tudi nadzor na področju posameznih uredb o okoljskih dajatvah ter kontrola namenske uporabe goriva v prevoznih sredstvih in delovnih strojih zavezancev," pojasnjujejo na finančni upravi.

Dejavnosti, ki jih bodo nadzirali, so tvegane

Gre za dejavnosti, ki so bile na podlagi preteklih izkušenj opredeljene kot tvegane, saj so se nepravilnosti ugotavljale v skoraj 40 odstotkov vseh postopkov nadzora, ugotavljajo inšpektorji. 

V letu 2013 so bile nepravilnosti ugotovljene v slabih šest odstotkih. Tudi dejavnost vulkanizerstva je bila na podlagi izkušenj iz preteklih let opredeljena kot tvegana, saj so se v letu 2012 nepravilnosti ugotovile v več kot polovici vseh opravljenih postopkov. V letu 2013 so bile nepravilnosti ugotovljene v 13 odstotkih postopkov. 

Finančna uprava bo preverjala izdajanje računov, evidentiranje prometa, tudi preko prikritih nakupov. Posebna pozornost bo namenjena nadzoru nad zaposlovanjem in delom na črno, selektivno pa se bosta opravljala tudi nadzor na področju posameznih uredb o okoljskih dajatvah ter nadzor namenske uporabe goriva v prevoznih sredstvih in delovnih strojih zavezancev. 

Komentarjev 2
  • svašta 14:53 15.oktober 2014.

    Bravo!! Kar tako naprej!! Njih je treba nadzirat ko za 200 eur dobička delajo 2 tedna in ne npr. odvetnikov, ki je meni za 45 min ''svetovanja'' in skropucalo od dopisa, polnega slovničnih napak, računala 250 eur, seveda brez računa. ...prikaži več To je vaš domet, evo vam...

  • Avatar skeptik
    skeptik 13:44 15.oktober 2014.

    Majhne ribice si še upajo drezat, ja.... Miljonske sporne posle pa vržejo ljudem kot kost za glodanje, zgodilo pa se ne bo itak nič. Zadeve bodo na sodišču padale kot domine, seveda zaradi procesnih napak in neveljavnih dokazov. Že videno