Slovenija
5269 ogledov

Inšpektorji odkrivali nepravilnosti kot po tekočem traku

odprtje lokalov Saša Despot
V 145 nadzorih odkrili kar 153 nepravilnosti, največ v gostinstvu.

Inšpektorji Finančne uprave RS (FURS) so v prejšnjem tednu opravili 145 nadzorov glede izpolnjevanja pogoja PCT, zaznali pa so kar 153 nepravilnosti - 119 na področju izpolnjevanja PCT pogojev, 32 na področju nošenja mask in dve na področju razkužil.

Za ugotovljene nepravilnosti so izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini globe 62.600 evrov, dve odločbi z izrekom opomina in 134 opozoril.

Zakaj zgolj opozorila? "Opozorila zaradi ugotovljenih nepravilnosti na področju izpolnjevanja PCT pogojev so bila izrečena, ker je bil nadzor pri teh zavezancih opravljen prvič in je bila nepravilnost odpravljena že med nadzorom. Na podlagi navedenega je bilo izrečeno opozorilo zadosten ukrep," so v sporočilu za javnost pojasnili na Fursu.

Od 153 zaznanih nepravilnosti jih je bilo največ, kar 119, ugotovljenih pri zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva, 10 pri zavezancih, ki opravljajo ostale storitvene dejavnosti, 7 pri zavezancih, ki opravljajo trgovsko dejavnost, 5 pri zavezancih, ki opravljajo druge dejavnosti, 4 pri bencinskih servisih, 4 pri pekarnah, 3 pri zavezancih, ki opravljajo kozmetično dejavnost in 1 pri zavezancu, ki opravlja finančno dejavnost, so še dodali.

QR koda Slovenija Pogoj PCT: Takšno je stanje na terenu

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar Antikrist
    Antikrist 08:20 09.november 2021.

    Namesto da bi plačali kazen, se pritožite in na sodišču dokažite, da ni zakona za sankcije

  • suineg7878 16:43 08.november 2021.

    Brez panike! VSI ukrepi v zvezi s PCT tako za pravne kot fizicne osebe so nezakoniti in padejo ze na prvi stopnji. Ce pa komu zaprejo lokal pa pade se tozba za izgubo prometa. Brez strahu proti fasizmu!

  • Avatar Leon
    Leon 16:18 08.november 2021.

    Inšpektorji naj pobirajo odvržene maske za katere je NIJZ predpisal poseben način zbiranja po predpisih o zbiranju nevarnih snovi ?