Slovenija
4071 ogledov

Inšpektorji so se spravili na prevoz.org, kaznovali so tri prevoznike

prevoz.org
Pri nadzoru voznikov, ki ponujajo prevoze na spletni strani prevoz.org, so prometni inšpektorji našli tri kršitelje in jih kaznovali s tisoč evri globe.

Spletno stran so trije uporabniki zlorabljali za oglaševanje dela na črno, poroča Dnevnik.

Inšpekcija za cestni promet je v drugi polovici leta 2016 in v letu 2017 izvedla 19 ciljno usmerjenih nadzorov zaradi preverjanja morebitne zlorabe spletne strani prevoz.org. Čeprav so prek objav na strani za tarče nadzora izbrali sumljive ponudnike, so oglobili samo tri voznike. Ti so zatrdili, da vozijo samoiniciativno oziroma kot fizične osebe, in kazen za delo na črno v višini tisoč evrov plačali, piše Dnevnik.

Prevoz.org je sicer spletna oglasna deska za »delitve prevozov«, kamor vozniki napišejo, kam gredo, koliko imajo v vozilu še prostih mest in koliko bo neznanca stalo, če prisede. Ni treba, da je voznik licenciran za opravljanje prevozov potnikov, dokler od potnikov zahteva samo kritje sorazmernega deleža stroškov goriva in cestnin. Sicer pa bi lahko šlo za delo na črno, so za dnevnik pojasnili na tržnem inšpektoratu.

Nadzor na terenu so opravili pri tistih, ki redno ponujajo prevoze v tujino z vozili, ki imajo prostor za osem potnikov. Na inšpektoratu so povedali samo še to, da treh kaznovanih voznikov pri nadaljnjih nadzorih niso več zaznali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • chicar 11:03 01.marec 2018.

    Vsak, ki objavlja svoj prevoz na spletu, naj doda, da sprejema prostovoljne donacije, če v takem primeru naletiš na pametnjakoviča, ki si bo upal deliti neutemeljeno kazen, naj gre še na RKC, Karitas, Humano, Zvezdice, ipd.

  • gregor51 09:31 01.marec 2018.

    ma goveda nej se spravjo na kravatarje cigani

  • Albatroz 09:12 01.marec 2018.

    kaj pa bi bilo spornega če te nekdo pelje 1000 kilometrov in mu daš 50€ saj je med prevozom tankal in plačal cestnino pri čem je bil prisoten tudi davek.