Slovenija
39 ogledov

Instant razpis Šoupa

Ker je ŠOUP v odgovorih kritiziral lastnega poslanca, nas je zanimalo, kdo jih j Žurnal24 main
Študenti. Direktor ima lahko le osnovno šolo, za prijavo nekaj dni časa.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (Šoup) je objavila razpis za direktorja. Ker so razpis objavili v petek pred prazniki, rok za prijavo pa je začel teči v soboto, so potencialnim kandidatom zaradi praznikov za prijavo ostali še trije dnevi. Rok se je namreč iztekel prejšnji petek.

Za potrdilo dan ali dva

Med pogoji, da postaneš direktor Šoupa, so štiri leta delovnih izkušenj na podobnem vodstvenem mestu in zelo dobro poznavanje študentskega organiziranja. Katero stopnjo izobrazbe mora imeti kandidat, ni 
navedeno.

Kandidati morajo priložiti tudi potrdilo o nekaznovanosti; tega izdaja ministrstvo za pravosodje (MP). Upravičenci pa lahko zanj zaprosijo po pošti, osebno, po faksu ali elektronsko, če imajo svoje digitalno potrdilo. Potrdilo MP sicer izda praviloma še isti dan ali najpozneje dan po prejetju vloge, a ker ga prosilcu pošlje po pošti, to traja vsaj dva dni.

Kot je pojasnila Marjetka Kosovac, predsednica nadzorne komisije Šoupa, ki je objavila razpis, o pogojih in rokih razpisa odločajo z glasovanjem v nadzornem svetu, kjer se o vsem temeljito pogovorijo. Zdi se ji, da je število prostih dni pravzaprav prednost, saj ima kandidat tako več časa, da pripravi prijavo na razpis.

Za dodatna pojasnila smo se morali obrniti na službo za odnose z javnostmi Šoupa, odgovore pa še 
pričakujemo.

Na razpis se bo najverjetneje prijavil dozdajšnji 
direktor Sebastjan Kokl.

Komentarjev 1
  • mukotrpni 09:15 07.november 2011.

    haha, itak. Jaz ko sam odpiral podjetje sem povprašal kakšne je procedura in pogoji.Lepo so mi vse razložili a pogoj je bil da se znam podpisat,dobesedno je tak odgovor bil...