Slovenija
21 ogledov

Interaktivni vzpon planinskega muzeja

Razstava vsebuje predmete in tudi interaktivne izobraževalne vsebine, pojasnjuje Žurnal24 main
Intenzivna dela na razstavi in eksponatih pred odprtjem Slovenskega planinskega muzeja.

“Zadnji mesec smo na trnih, ali nam bo uspelo. Trenutno potekajo intenzivna dela na postavitvi same razstave, nekatere podrobnosti pa še sproti razdelujemo,” pravi Miro Eržen, vodja projekta Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, ki ga bo ob občinskem prazniku Kranjske Gore, 7. avgusta, odprl predsednik Danilo Türk.

Vzpon na goro
Vsebinsko osnovo imajo zbrano, saj je za to poskrbela Triglavska muzejska zbirka, pravi Eržen. V novejšem času so pridobili še veliko podatkov in materiala iz vse Slovenije: “Postavitev poskušamo urediti tako, da bo zanimiva za starejše in mlajše. Starejši so namreč bolj naklonjeni predmetom, mlajši pa si želijo aktivnih interaktivnih vsebin. Razstava tako vsebuje oba dela, torej razstavo eksponatov in interaktivni del, kjer bo obiskovalec vključen v vzponu na goro, kot se razstava tudi imenuje, kjer bo lahko skozi učno-vzgojne vsebine dobil določena znanja in spoznanja.”

Projekt Slovenskega planinskega muzeja je vreden kar 3,2 milijona evrov, od tega 1,6 milijona evrov iz strukturnih skladov Evropske unije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.