Slovenija
9 ogledov

Internetni mrk od Egipta do Indije

Britanci ne bodo mogli več brezskrbno deskati po internetu, saj bo država shranj Žurnal24 main
Zaradi poškodovanja več podmorskih telekomunikacijskih kablov v Sredozemskem morju in Perzijskem zalivu so se minuli teden pojavile resne motnje v internetnem prometu.

Najprej so v sredo odkrili poškodbe dveh kablov v Sredozemskem morju, in sicer kabla FLAG Europe Asia in SEA-ME-WE 4. Prvi je v lasti britanskega podjetja FLAG Telecom, drugega pa upravlja konzorcij telekomunikacijskih podjetij.

V petek je bil nato prekinjen še tretji podmorski kabel, tako imenovani FALCON, ki se nahaja v Perzijskem zalivu in je prav tako v lasti podjetja FLAG Telecom. Kako je do poškodb prišlo, za zdaj ni znano.

Že izpad prvih dveh kablov je občutilo okrog 70 odstotkov internetnih uporabnikov v Egiptu. Egiptovski minister za komunikacije in informacijsko tehnologijo Tarek Kamel je pojasnil, da jim je zmogljivost internetnih povezav do četrtka zvečer uspelo povečati nazaj na od 45 do 50 odstotkov, do petka zvečer pa na do 75 odstotkov.

Pred tem so v omenjenem ministrstvu ocenili, da bodo popravila trajala najmanj en teden, zato so pozvali uporabnike, naj ne preobremenjujejo rezervnega sistema s čezmernim nalaganjem velikih datotek in aplikacijami za spletno izmenjavo datotek, da ne bodo prizadete dejavnosti, ki so močno odvisne od interneta.

Prekinjene podmorske povezave so povzročile večje motnje tudi v Savdski Arabiji, Združenih arabskih emiratih, Jemnu, Katarju in Bahrajnu. O hudih motnjah so poročali tudi iz Šrilanke, Bangladeša in Indije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.