Slovenija
29 ogledov

"Interpelacija ni le lažniva, temveč tudi zelo gnila"

Jernej Pikalo Saša Despot
Interpelacija zoper šolskega ministra Jerneja Pikala po mnenju prvaka SD Igorja Lukšiča ni le lažniva, temveč tudi zelo gnila.

Interpelacija, ki jo je zaradi domnevnih nepravilnosti pri javnem razpisu zoper Pikala vložila SDS, je po Lukšičevem mnenju del velike strategije, kako "kar naprej tresti Slovenijo". "Ker se njim tresejo hlače pred tem, da bi morali odgovarjati za pretekla dejanja, tresejo celo Slovenijo," je na današnji novinarski konferenci ocenil Lukšič.

A interpelacija ima po njegovem mnenju tako kot vsaka laž kratke noge oziroma v tem primeru stoji na "trhlih kratkih nogah". Kot ocenjuje, bo državni zbor (DZ) lahko prepoznal, da gre za "politikantsko strategijo in ne za nezakonito delovanje kogarkoli v tej verigi".

Pri tem sicer ocenjuje, da bi morala fakulteta za družbene vede, ki je tedaj razpis dobila, transparentno pokazati, koliko denarja je posameznik v tem razpisu prejel.

Neopredeljen do novih kandidatov za ministra 

Lukšič je razmere v koaliciji danes označil za dinamične, a zdrave. Po njegovem mnenju je pomembno, da se je koalicija odločila, da se ne bo širila na kakšne neparlamentarne stranke, s čemer je bilo po njegovih ocenah olajšano tudi iskanje ministrov in ministric.

Ob tem ne želi komentirati za zdaj sicer neuradnih predlogov PS za gospodarskega ministra in ministrico za zdravje Metoda Dragonje in Alenke Trop Skaza. Spomnil je, da so se na prvi neuraden predlog za ministra za zdravje Igorja Šoltesa pri SD odzvali zato, ker je šlo za to, da bi z njim širili koalicijo na eno od strank v ustanavljanju. V zadnjem primeru ne gre za to in stranki SD "ni treba igrati vloge higienika", pravi Lukšič.

"SDS naj ostane sama v svoji destruktivni drži" 

Sicer pa izpostavlja še intenziviranje političnega dogajanja na desnem političnem polu, od česar je po njegovem mnenju zelo odvisno, kako se bodo strasti v Sloveniji umirile.

"Če bo SDS v svoji destruktivni drži ostala sama, je to za Slovenijo dober obet, saj se bo pokazalo, da ni destruktivna celotna desnica , pač pa to ostaja koncentrirano na eno samo stranko," je prepričan. To bi po njegovem mnenju tudi pomenilo, da ima Slovenija veliko večino volilnega telesa, ki je predstavljen v DZ, ki mu gre za stabilnost.

Spomnil je, da so bile v petih mesecih vložene štiri interpelacije, bile so številne izredne seje DZ, "pritiski na odborih DZ". Izpostavil je še "medijske gonje prek strankarskega glasila, in to na teme, ki so po oceni SDS zdaj ključne za izhod iz krize, kot je vprašanje, kaj si Janez misli o Janezu in kje je bil kdo v 70. letih". "To je definicija prioritet SDS," je dodal.

Komentarjev 5
  • Scott 22:02 10.februar 2014.

    Nadvse gnila so črnogorska posla!

  • janez 19:24 10.februar 2014.

    Z ocvirkom na ustih laže: http://www.youtube.com/watch?v=r9tzRr-IIrM

  • Rav Rudolf 18:03 10.februar 2014.

    ti pa kažeš svojo kulturo dialoga, kažeš se v luči ...., da ne bom še jaz žaljiv, čeprav je takim treba streči, kot strežete vi drugim !?