Slovenija
13 ogledov

Interpelacija z nesrečno roko

Žurnal24 main
Tako meni o interpelaciji proti sebi minister Igor Lukšič. Po njegovem gre za interpelacijo proti športni politiki, ki je v Sloveniji poenotena.

Kot je danes pojasnil minister Lukšič, pričakuje, da se bodo v SDS "premislili, ko bodo ugotovili, da za to enostavno ni podpore v športni in tudi širši javnosti". Lukšič poudarja, da predstavlja razpis del športne politike, ki ima v državi visok konsenz in daje dobre rezultate, predpogoj za to pa so dobre investicije.

Dodal je, da je za razpis možnih več prijaviteljev in lahko pridejo poleg Stožic v poštev tudi drugi projekti, kot na primer gimnastični center Pegan-Petkovšek, plavalni center na ljubljanski Iliriji, koprski stadion ... Pri tem so seveda sredstva namenjena za športne objekte vsaj regionalnega, če ne celo nacionalnega pomena, je poudaril Lukšič.

V poslanski skupini SDS so namreč v ponedeljek napovedali, da bodo v enem tednu pripravili interpelacijo zoper ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča zaradi razpisa ministrstva za sofinanciranje športnih objektov strateškega pomena, ki naj bi bil prirejen za ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Interpelacija šele konec meseca
Kljub drugačnim prvotnim napovedim bo poslanska skupina (PS) SDS interpelacijo predvidoma pripravljena in vložena do konca meseca.

Po mnenju vodje PS SDS Jožeta Tanka, so razpisni pogoji "očitno politično motivirani". Tanko je ocenil, da je treba Jankovića rešiti iz zagate, v kateri se je znašel zaradi športnega parka Stožice.

Pesek v oči
Na trditve ministra Lukšiča, ki je danes dejal, da se na razpis lahko prijavijo tudi drugi projekti, Tanko odgovarja, da se bo zdaj poskušalo ta "klientelističen razpis pokriti z drugimi projekti in umakniti to pozornost stran od tega pristopa", ki da je zelo selektiven.

Tanko je na koncu zatrdil še, da v stranki podpirajo športno politiko, tako kot so jo že v prejšnjem mandatu. A problem je v tem, da so se v rebalansu proračuna močno znižala sredstva za investicije, po drugi strani pa se brez težav najde "rešitev za neko naložbo, ki se ji je sesula finančna konstrukcija".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.