Slovenija
19 ogledov

Interpelacija zoper Lukšiča

Žurnal24 main
Poslanci SDS in SNS so vložili interpelacijo zoper ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča. Ta temelji na razpisu, domnevno prirejenem za center Stožice.

"Dobil sem interpelacijo, ki sta jo vložili SDS in SNS. Na hitro sem jo preletel. Ni utemeljena na dejstvih in to, kar je izpeljano, so prej neka sumničenja kot pa kaka konsistentna utemeljitev," se je na napovedano interpelacijo SDS in SNS odzval minister za šolstvo Igor Lukšič.

Kot pravi, bo tako kot zahteva procedura, zdaj pripravil odgovor na interpelacijo, "kar pa ne bo zahtevno delo". Lukšič še dodaja: "Osnovni razlog za interpelacijo je, da SDS nima več idej, kaj početi v političnem prostoru in zato prihajajo v parlament s takimi idejami."

"Minister Lukšič bo hitro pripravil odgovor na interpelacijo, že prej je namreč poznal glavne očitke, njegovo delovanje je transparentno Odgovor bo lahek in prepričljiv," pa je bil jasen, da si z napovedano interpelacijo ne bo belil glave premier Borut pahor.

SDS in SNS: Razpis za Jankoviča
Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko meni, da so bili razpisni pogoji ministrstva za šolstvo "očitno politično motivirani", kar ilustrira tudi dejstvo, da je minister Lukšič "že predhodno poskušal na vladi zagotoviti sredstva za financiranje tega projekta iz sredstev proračunske rezerve". Tanko je ocenil, da je treba ljubljanskega župana Zorana Jankovića rešiti iz zagate, v kateri se je znašel zaradi športnega parka Stožice.

Kot je znano, je ministrstvo za šolstvo 2. julija objavilo razpis za sofinanciranje športnih objektov strateškega pomena. Nanj so do 23. julija prispele štiri vloge. S projektom za sofinanciranje športnega centra Stožice se je prijavila tudi Mestna občina Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.