Slovenija
22 ogledov

"Interpelirajte kar Ljubljano"

Računsko sodišče je doslej prejelo 156 poročil o financiranju kampanj pred lokal Žurnal24 main
Tako ljubljanski župan Zoran Janković odgovarja stranki SDS, ki je proti šolskemu ministru Igorju Lukšiču vložila interpelacijo.

Referenduma ne bo

MOL je v ponedeljek zavrnila zahtevo mestnega svetnika Mihaela Jarca za razpis naknadnega referenduma o gradnji garaž pod ljubljansko tržnico. Kot je danes pojasnil župan Janković, Jarc po njihovem referendumskega vprašanja ni ustrezno popravil. Lahko pa ponovno išče pravico na upravnem sodišču, dodaja župan.

Spomnimo, stranka SDS je včeraj proti Lukšiču napovedala interpelacijo zaradi razpisa za sofinanciranje športnih objektov strateškega pomena, ki pa naj bi bil pisan na kožo projektu športni park Stožice.

Janković pa je na današnji novinarski konferenci spomnil, da je prav SDS v rebalansu državnega proračuna za leto 2008 za projekt v Stožicah namenil 10 milijonov evrov sredstev. Ob tem je zanikal, da bi se z Lukšičem pogovarjal o omenjenem razpisu.

Do interpelacije ima SDS po njegovem mnenju sicer pravico, a dodaja, da s tem le kradejo čas ministrstvom. Pojasnil je, da gre pri razpisu za osem milijonov evrov evropskih sredstev in 1,4 milijona evrov državnih sredstev.

Ponovil je, da je Lukšič predlagal, naj se Ljubljani nameni 20 milijonov evrov iz proračuna, kar pa naj bi finančni minister Franc Križanič zavrnil, češ da za to ni pravne osnove. "Jaz pa pravim, da se da pravna osnova zelo enostavno poiskati, če je le želja za to," dodaja župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.