Slovenija
24 ogledov

Interventni zakon s stoodstotno podporo

Karl Erjavec Saša Despot
Interventni zakon, ki bo preprečil odmrznitev plač v javnem sektorju, je bil sprejet soglasno. Pred današnjim glasovanjem so mu napovedali podporo še poslanci DeSUS-a. V Pergamu upajo na nov začetek

Izvršni odbor DeSUS-a je na današnji seji sklenil, da želi podpreti predlog zakona o interventnih ukrepih, je po seji dejal prvak stranke Karl Erjavec. O predlogu je danes na izredni seji odločal novoustanovljeni državni zbor (DZ), podprle pa so ga vse poslanske skupine.

Zakon je v DZ vložila vlada, ki opravlja tekoče posle, parlamentarni odbor za finance pa ga je v četrtek dopolnil v skladu z dogovorom med parlamentarnimi strankami in sindikati. Predlogu so že v četrtek napovedale podporo vse poslanske skupine, le Erjavec je tedaj opozoril, da stranka interventnemu zakonu ni naklonjena. Danes so zakon dokončno s 86-imi glasovi za in brez glasu proti potrdili poslanci na prvi izredni seji Državnega zbora v novem sklicu, ki so jo že zaključili.

Pergam o novem začetku

S sindikata Pergam pa so poslali pismo, v katerem so zapisali, da podpis socialnega pakta omogoča Sloveniji nov začetek. Menijo, da so dosegli dogovor, ki jamči vključenost vseh podpisnikov v oblikovanje naše skupne prihodnosti in postavlja soglasje o potrebnih reformah in spremembah za temelj socialnega dialoga v letu 2012.

V Pergamu se ob tem zavedajo odgovornosti in bremena, ki so ga s podpisom sprejeli. Upajo in pričakujejo, da tudi za ostale podpisnike velja enako. Želijo si, da bodo na podlagi danes podpisanega dogovora temelji skupne prihodnosti res snovani na podlagi svežih idej in ne na okopih preteklosti, merjenju moči med posamezniki in političnimi skupinami.

 

Komentarjev 3
  • privat 12:22 24.december 2011.

    kak interventni zakon...?? naj intervenirajo sami pri sebi doma...okupatorji naroda!! Palicaji pa so le sluge okupatorske..

  • Fertel 18:15 23.december 2011.

    Potem te barabe lažejo, da so zakon podprli vsi sindikati. Kako značilno za politike zadnjih 20 let, lažejo, narodu kradejo...

  • graff 13:02 23.december 2011.

    VROČA NOVICA!!Na spletni strani SPS so zapisali, da SINDIKAT POLICISTOV SLOVENIJE, ni podprl interventnega zakona ter da bodo začeli z zbiranjem podpisa za referendum, s čemer bo ustavljeno izvajanje pravkar sprejetega zakona, kar pomeni, da zakon po 1.1.2012, ...prikaži več, kljub vsemu ne bo veljal.Jankovič ni upošteval niti ene njihove pripombe zato bodo posledice hude.