Slovenija
23 ogledov

Intervju: "Rotnika je prodala SD"

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Kdo je odnesel Rotnika, kdo je okrog prinesel Golobiča, kdo bo zaslužil pri bloku 6. Morda edini v energetiki, ki si upa spregovoriti o vsem, Janez Golob.

Robert Golob. Bivši državni sekretar za energetiko, sin nekdanjega direktorja Soških elektrarn, danes direktor Gen-I. Eden boljših poznavalcev dogajanja v energetiki je prepričan, da bo blok 6 daleč pred iztekom življenjske dobe zaustavljen. "Po moji oceni bo blok najpozneje leta 2035 zaradi nerentabilnosti zaustavljen.

V intervjuju, ki ga bomo v celoti na našem portalu objavili zvečer, jutri pa ga lahko preberete tudi v sobotni izdaji Žurnala, med drugim Golob na naše vprašanje, zakaj politika ni spregledala groženj šoštanjskega sindikata z električnim mrkom, odgovarja: "Pravijo, da je Radićeva strokovnjakinja za turizem. Kako naj strokovnjak za turizem vidi skozi blef električarjev? Jaz kot električar tudi ne bi videl skozi blef turističnih delavcev, zato tudi dostikrat kaj preplačam na dopustu.“

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.