Slovenija
17 ogledov

Intima perspektive nima

Labod, vse tri Intime, Jutranjka, Lisca v Krmelju in na Senovem ter Kora Radeče Žurnal24 main
Moda Intima. Prostovoljno likvidirana. Njeni soimenjakinji v stečaju.
Občina Sevnica
Denar za spodbude. 185 tisoč evrov proračunskega denarja bo občina prek javnega razpisa razdelila za spodbujanje gospodarstva, kamor spadajo tudi odpiranje novih delovnih mest, podjetniško svetovanje in naložbe v nakup nove opreme.

Krško. “Štiriinštirideset delavk Mode Intime, ki je v stoodstotni lasti Italijanov, se je v teh dneh prijavilo na zavodu za zaposlovanje,” pravi Irena Pirc, direktorica sevniške območne enote zavoda za zaposlovanje. V podjetju Moda Intima, ki je delovalo v prostorih nekdanjega krškega Laboda, so se namreč zaradi pomanjkanja dela odločili za prostovoljno likvidacijo. Zaposlene v Modi Intimi je tako doletela podobna usoda kot pred časom uslužbence Intime Design, ki so delali v prostorih nekdanje krmeljske Lisce. Zdaj je družba v stečaju tako kot družba Intima Fashion, ki je poskušala nadaljevati tradicijo nekdanje radeške Kore.

Zaposlitveni sejem
Številni brezposelni – konec aprila jih je bilo v Posavju 4.300 – so iskali zaposlitvene priložnosti na včerajšnjem zaposlitvenem sejmu, ki ga je v Krškem v sodelovanju z Zavodom Regio organiziral zavod za zaposlovanje. Med ponudniki del je bila sevniška družba Siliko, ki med številnimi brezposelnimi ne more najti 11 delavcev, ki jih nujno potrebuje za nemoteno proizvodnjo. “Povpraševanje po delavcih se povečuje in tudi brezposelnost se umirja,” z zadovoljstvom ugotavlja direktorica zavoda Pirčeva, a hkrati opozarja na neskladje med povpraševanjem delodajalcev in strukturo 
brezposelnih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.