Slovenija
101 ogledov

Invalidi na okopih

Predsednik Ivan Kostrevc pravi, da se ne bo pustil izsiljevati in bo delal v dob Žurnal24 main
Razčiščevanje. Društvo nima problemov, problem so posamezniki, pravi predsednik.

Geršak je bil podpredsednik, sodeloval je pri sprejemanju sklepov, zato je soodgovoren za finančno stanje društva,” se je na članek v našem časopisu odzval Ivan Kostrevc, novi predsednik Društva invalidov Občine Brežice (DIOB).

Nekdanji podpredsednik društva Boris Geršak je namreč izjavil, da se ne čuti odgovornega, saj naj bi stalno opozarjal na previsoke stroške in honorarje. “To ne drži, Geršak je bil navzoč na seji, na kateri so tajnici dvignili honorar, in je imel možnost vplivati na odločitve,” je z zapisniki potrdil Kostrevc, ki je krmilo 1.154-članskega društva prevzel konec marca.

Delo zastavil na novo
Kostrevc je kot predsednik pripravil program dela in finančni načrt, kar v preteklosti ni bil običaj. “Zaradi neurejenih zadev nam je zveza celo ukinila dotacijo,” je navedel Kostrevc, ki je odslovil tudi predrago tajnico. “Problem v DIOB so nekateri posamezniki, ki niso bili dorasli svoji vodstveni nalogi in so želeli delati v svojem interesu, ne pa v interesu društva,” je dejal Kostrevc in pokazal anonimno pismo, ki je prišlo na naslov društva tik pred njegovo izvolitvijo in pri katerem naj bi sodeloval tudi Geršak.

Geršak odgovarja
“Res sem bil zraven, ko smo sprejemali sklep o višini honorarja za tajnico, ampak je bilo to povišanje mišljeno le za določen čas,” je odgovoril Geršak in dodal: “Ko sem pozneje opozarjal na previsok honorar in stroške, sem dobil javni opomin.”

Geršak je priznal, da je bil zraven tudi pri pisanju pisma, za katerega pravi, da ni anonimno, saj spodaj piše: invalidi pododbora Brežice. “Pismo tudi ni zlonamerno, samo opozarja na nepravilnosti – predvsem na to, da pododbora ne more voditi nekdo, ki ni invalid, ampak je le pridruženi član,” je pojasnil Geršak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.