Slovenija
55 ogledov

Invalidi ob pet milijonov

"Število brezposelnih invalidov se povečuje, delež v skupni brezposelnosti pa pa Žurnal24 main
Ukrep. Letos razpisa za spodbujanje zaposlovanja invalidov ne bo. Lani 432 zaposlitev.

Sklad za spodbujanje zaposlovanja invalidov letos ne bo ponovil razpisa za financiranje zaposlitev za brezposelne invalide. “Vzrokov je več, sklad kot ključnega navaja ugotovitev, da podobne razpise uvaja tudi zavod za zaposlovanje,” pravijo na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve. “Invalidi so ena izmed težje zaposljivih skupin brezposelnih in zato se na podlagi programa dejavne politike zaposlovanja za obdobje 2007–2013 lahko vanj vključujejo tudi brezposelni invalidi,” je pojasnila Tanja Podobnik Zec z zavoda za zaposlovanje.

Lani je sklad objavil razpis v višini petih milijonov evrov za finančne spodbude za zaposlovanje invalidov. Po podatkih ministrstva je sklad na podlagi tega razpisa sofinanciral 432 zaposlitev, izkoriščenega pa je bilo 3,6 milijona evrov.

“Kljub krizi in dejstvu, da so invalidi ranljiva skupina, se je lani zaposlilo le šest odstotkov invalidov manj kot leto prej,” so pojasnili na ministrstvu, kjer ocenjujejo, da so bili ukrepi za zaposlovanje invalidov učinkoviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.