Slovenija
19 ogledov

Invalidi potrebujejo čelade

Gradbišče v Cankarjevem domu Anže Petkovšek
Cankarjev dom. Dostop je omejen zaradi obnove prvega preddverja.

“Invalidi za dostop do vhoda A1 v Cankarjevem domu (CD), ki je edini rezerviran zanje, potrebujejo čelado in dovoljenje vodje gradbišča. Bog ne daj, da bi med odmorom morali na stranišče,” pravi Roman Jakič, direktor zavoda Šport Ljubljana, ki si je v CD ogledal predstavo Béjart Balleta. Tudi drugi obiskovalci morajo do CD skozi gradbišče in tako bo vse do začetka septembra, napoveduje Saša Globačnik, vodja službe za trženje programa in odnose z javnostmi v CD.

“Prehod je varen”

Pravi, da vsako poletje opravijo nujna vzdrževalno-obnovitvena dela, ki so letos še posebno zahtevna, ker se prenavlja prvo preddverje, ki je eden od najbolj frekventnih prostorov in od koder vodijo poti v vse večje dvorane. “Žal je zato neizogibno, da se obiskovalci Festivala Ljubljana, ki z nekaterimi prireditvami gostuje v Gallusovi dvorani, srečajo tudi z gradbiščem. O tem smo Festival Ljubljana predhodno tudi obvestili,” pojasnjuje Globačnikova.

Po njenih besedah je bilo vodstvo CD pred dilemo, ali naj zaradi gradbenih del odpove načrtovane predstave, a se je odločilo, da ne bo. “Poskrbeli smo za zelo kratek prehod obiskovalcev, tudi invalidov na vozičkih, čez ustrezno pripravljen in zavarovan dohod do dvorane,” dodaja Globačnikova. Ob tem zagotavlja, da je obiskovalcem in invalidom zagotovljen nemoten in varen prehod do vhodov v Gallusovo dvorano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.