Slovenija
24 ogledov

Investiraj 10 evrov in postani lastnik AHA Mure

FB profil Mura Facebook
Poziv državljankam in državljanom. Na Facebooku se je pojavila skupina, ki poziva ljudi, da investirajo v pomursko podjetje. Izpostavljajo, da podoben primer v Sloveniji že obstaja, navajajo dolenjsko podjetje M-TOM, ki so ga odkupili delavci in zdaj dobro posluje.

Pobudnik akcije je Gibanje Zedinjena Slovenija; na Facebooku so vzpostavili profil "Mura, ti si naša kri"; uporabnike socialnega omrežja prosijo, da delijo profil, da bi se čim bolj razširila vest o njihovi ideji, ki naj bi jo realizirali do 30. junija.

"Čas za odkup Mure je predvidoma do poletja," izpostavljajo in dodajajo preprost izračun, da če bi vsaj 300 tisoč Slovencov investiralo deset evrov, bi lahko z zbranim denarjem odkupili podjetje. "To bi postalo last teh državljanov, ki bi namestili potrebno osebje, ki bi poskrbelo, da bi podjetje delovalo."

"Ali je deset evrov slaba naložba, če imaš vpogled v delovanje podjetja? Če si menedžer, trgovec, proizvajalec … vse v enem, povrhu pa še nadzornik s sekirico v roki? Če soodločaš o vsem? Če si deliš dobiček enakopravno?" se sprašujejo in poudarjajo, da bi državljani sami zagotovo poskrbeli za pošteno in dobičkonosno poslovanje.

Odprli bodo transakcijski račun

V Gibanju Zedinjena Slovenija pravijo, da so na to idejo prišli zato, ker se po drugi dražbi ni oglasil noben kupec, saj vsi čakajo na zadnjo dražbo in še nižjo odkupno ceno.

Jasno je, da bi potencialni kupci radi dobili, nekoč perspektivno podjetje ter v Evropi znano blagovno znamko skoraj zastonj. Če jo lahko tujec kupi čisto poceni, zakaj je ne bi mi, državljani in državljanke, ki bomo prej kot kakšen tujec poskrbeli za njeno vnovično pošteno in dobičkonosno poslovanje.

V gibanju pravijo, da je njihova ideja naletela na pozitiven odziv, zato bodo v začetku prihodnjega meseca odprli transakcijski račun, na katerega bo vsak zainteresirani lahko nakazal denar za odkup Mure.

Podrobnosti njihove ideje preberite na tej povezavi.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 10:08 26.februar 2015.

    Zakaj neki bi to naredili.Tista, ki je pokradla naj vrne ves denar pa bo.Še prej bi jo pa bilo treba seveda zapreti.