Slovenija
19 ogledov

Iphone "manj priljubljen"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Konkurenti Applovemu iPhonu vse bolj dihajo za ovratnik, kaže zadnja študija. Razlog: previsoke cene, zaradi česar potrošniki izbirajo cenejše različice.

Kot navaja spletna stran uSwitch.com, ki je tudi opravila raziskavo, največ novih kupcev pridobila tajvanski proizvajalec mobilnih telefonov HTC.

Applu kupce uspeva odžirati zaradi kakovostnih in razmeroma poceni pametnih telefonov. Med HTC-jevimi najbolj prodajanimi telefoni so modeli desire, desire HD in wildfire. Vse bolj prodajani postajajo tudi pametni mobilni telefoni Samsunga in BlackBerryja.

Med razlogi za manjšo priljubljenost Applovega iPhona gre iskati predvsem v njegovi previsoki ceni v primerjavi s konkurenčnimi modeli, kažejo rezultati raziskave. Poleg tega pa ne-Applovi telefoni omogočajo tudi nekatere druge funkcije, s katerimi se lahko bolj približajo uporabniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.