Slovenija
17 ogledov

iPray za muslimanske vernike

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Novi aplikaciji iPray in iQuran, ki se lahko naložita na iPhone in iPad, muslimanske vernike opomnita na čas ali kraj molitve.

Iskalnik namreč pomaga vernikom, ki potujejo, da najdejo najbližji kraj za molitev, še posebno pa je priročen ob ramazanu.

"Ko sem prvič videl te aplikacije, sem pomislil, to je fantastično. Kdorkoli se je to spomnil, bog ga ali jo blagoslovi,"
je povedal James Otun, ki ima na svojem iPhonu in iPadu številne islamske aplikacije.

Aplikacije pa niso namenjene le za ramazan. Programi pomagajo uporabnikom najti najbližjo restavracijo s hrano, pripravljeno po islamskih pravilih, pomagajo pri pravilni arabski izgovorjavi ali štejejo, koliko strani korana so uporabniki prebrali na dan.

Takšne aplikacije so še posebej priljubljene v ZDA, saj tamkajšnje mošeje po zvočnikih vernikov ne kličejo k molitvi, tako kot je to v navadi v muslimanskih deželah.

Apple pa ni edini, ki ponuja tovrstne programe. Za ramazan je vernikom ponudila posebne aplikacije za mobilne telefone tudi Nokia. Na voljo pa so tudi aplikacije za druge religije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.