Slovenija
68 ogledov

Išče dokaze za svojo zgodbo

Poslovna cona v Komendi. Anže Petkovšek
Afera Komenda. Notar o Drolčevem dokazu ne govori, župan ga ne pokaže.

Župan Komende Tomaž Drolec pravi, da ima dokaz, da je dedičem Andreja Mejača in denacionalizacijskim upravičencem dal 16 tisoč evrov v zameno za soglasje za gradnjo trgovskega centra, a ga še ni pokazal.

"V našem arhivu imamo notarsko overjen umik zahtevka za vrnitev v naravi podržavljenega zemljišča, in to s strani edinih zakonitih dedičev nekdanjega veleposestnika Andreja Franca Mejača," so sporočili z Občine Komenda.

Na vprašanje, kako dokazuje, da jim je plačal 16 tisoč evrov, kar dediči zanikajo, ni odgovoril in je še enkrat ponovil: "Moje izjave so resnične."

Dedič: Nič nisem dobil

Notar Dravo Ferligoj, ki je po besedah Drolca overil omenjeni dokument, o sodelovanju ni želel govoriti. "Take zadeve lahko povem le sodišču ali stranki, ki je bila vključena v posel, drugim ne. Če me bo sodišče vprašalo, bom odgovoril in sodniku tudi odnesel listine," pravi Ferligoj, ki ni želel povedati niti, ali je bil Drolec pri njem.

Eden od dedičev Branko Marušič pa vztraja, da denarja od Drolca ni nikoli dobil. Na vprašanje, ali je podpisal kak dokument pri notarju Ferligoju, pa je odgovoril: "Vse te zadeve je urejal moj brat." Sogovornik verjame, da bi mu brat, ki je zdaj že pokojni, povedal, če bi dobili denar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.