Slovenija
42 ogledov

Išče se kupec za San Simon

Slovenija 31.05.12, portoroz, hoteli, obala, foto: suzana kos Suzana Kos
Sanacija. Največja turistična družba na Obali prodaja nepremičnine v Izoli.

Družba Hoteli Bernardin bo prodala resort San Simon pri Izoli; pričakovana cena je 13,5 milijona evrov. "Zagotovo bo zadeva zanimiva za nepremičninarje, saj ima resort ob več nastanitvenih objektih ogromno zemljišča ob morju. Me pa žalosti, da se kot kupci ne pojavljajo investitorji iz turistične branže, ampak tisti, ki bi hoteli prati denar oziroma kupujejo zaradi davčnih olajšav," komentira Jadran Furlanič, direktor portoroškega turističnega združenja.

Globoko v minusu


Število hotelskih nočitev vzbuja optimizem, a rezultate kvarijo krediti in napačne odločitve iz preteklosti. Presenetljivo visoko izgubo so po objavljenem letnem poročilu izkazali v Skupini Istrabenz turizem; dosegla je več kot 24 milijonov evrov, dobrih 20 milijonov več kot leto pred tem, in je predvsem posledica novih vrednotenj zgradb. "Nimamo težav pri zagotavljanju sredstev za tekoče poslovanje, uživamo ugled rednega plačnika," poudarjajo v družbi, kjer iščejo kupca za hotel Kempinski Palace in opatijski Adriatic. Nasprotno pa je slišati precej pritožb dobaviteljev družbe Hoteli Bernardin, ki imajo zaradi čakanja na plačilo resne težave. Lansko leto so Hoteli Bernardin končali z izgubo v višini dobrih dveh milijonov evrov, leto pred tem je minus dosegel skoraj 12 milijonov evrov. Zdaj čakajo na likvidnostno posojilo bank, poleg San Simona pa bodo prodali drugo poslovno nepotrebno premoženje in še klestili stroške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.