Slovenija
24 ogledov

Išče se naslednik Zdenka Pavčka

pavcek viatior vektor bobo Žurnal24 main
Člani Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) lahko še danes predlagajo kandidate za novega predsednika GZS. Nov predsednik bo imenovan najdlje do 29. maja 2011.

GZS išče naslednika Zdenka Pavčka, ki je odstopil s položaja predsednika 14. julija. Kot je dejal, so bili razlogi za odstop osebne narave. Tej potezi, tako Pavček, ni botroval poziv upravnega odbora Združenja kemijske industrije pri GZS.

Name so leteli očitki, da premalo napadam vlado. Sam lahko rečem, da sem z vlado korektno komuniciral, kar pa marsikomu ni bilo všeč.
Zdenko Pavček, 14. julij 2010

Pavček, sicer tudi prvi mož Viator&Vektorja, ki se spopada s poslovnimi težavami, je bil med drugim deležen očitkov, da prav njegovo podjetje občasno ne plačuje članarine GZS (v zaostanku naj bi bil s tremi mesečnimi članarinami) ter s tem ni dober zgled drugim članom zbornice, so trdili v združenju.

Kandidati za mesto predsednika so morali pripraviti program delovanja GZS, ki ga bodo pred volitvami posredovali članom skupščine GZS. Volilna skupščina bo predvidoma na začetku septembra, do takrat pa bo funkcijo predsednika GZS opravljal Pavček.

Kandidata mora glede na statut in volilni pravilnik zbornice ob njegovem pisnem soglasju predlagati vsaj deset članov zbornice. Nove kandidate lahko na volilno listo uvrstijo tudi na sami volilni skupščini, če novega kandidata predlaga vsaj deset članov skupščine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.