Slovenija
2 ogledov

Išče se nov prvi mož Darsa

Nemec je prepričan, da ni krivdnih razlogov za njegovo razrešitev z vrha Darsa. Žurnal24 main
Nadzorni svet Darsa je objavil razpis za prosto delovno mesto predsednika uprave družbe.

Prijave na sedežu Darsa pričakujejo najpozneje do 28. septembra. Mesto se je izpraznilo potem, ko je vlada v četrtek razrešila Tomislava Nemca in ostale člane uprave. Nemec je na čelo Darsa leta 2007 prišel s položaja direktorja Upravne enote Ljutomer, v času, ko je prometno ministrstvo vodil Radovan Žerjav.

 

Razpisni pogoji

Na razpis se lahko prijavijo kandidati z dokončano univerzitetno izobrazbo in najmanj petimi leti delovnih izkušenj na vodilnih mestih ali v organih upravljanja v družbi podobne velikosti in vrste. Predsednika Darsa bo imenovala vlada na predlog nadzornega sveta, in sicer za pet let.

Sporazumna razrešitev
Nadzorni svet Darsa se je z upravo družbe, v kateri so poleg Nemca še Žan Jan Oplotnik, Boštjan Rigler in Aleš Hojs, 2. septembra dogovoril o sporazumni razrešitvi. Člani uprave so podpisali pogodbe o prenehanju mandata, v delovnem razmerju pa bodo še toliko časa, da lahko normalno predajo posle in izkoristijo letne dopuste. Delavski direktor Alojz Ratajc ostaja v upravi.

Dars trenutno vodi predsednica nadzornega sveta Mateja Duhovnik. Na tem položaju bo do imenovanja novega vodje družbe, a največ tri mesece.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.