Slovenija
35 ogledov

Išče se pobegla udomačena vrabčica Čiča

Plakat V. L.
Ljubljana je polepljena s plakati, s katerimi želijo najti izgubljenega udomačenega vrabca, natančneje vrabčico Čičo.

Pobegnila je v Krakovem, zdaj pa bi lahko bila že kjerkoli drugje v Ljubljani. Plakati so na primer tudi v Bežigradu, postavili pa so tudi spletno stran in stran na Facebooku. Čeprav je pobegnila že pred natanko enim mesecem, ocenjujejo, da je mogoče, da je še vedno živa. 

Levo nogo ima poškodovano, zato jo je lahko prepoznati. Če bi jo opazili, čimprej pokličite 041 531 053 in je ne poskušajte ujeti, saj bi jo najbrž prestrašili in bi odletela. Lastniki svetujejo, da jo poskusite zadržati z neslanim krekerjem, koščkom kruha, semeni ali listom solate, ki jo ima zelo rada. 

Obržali so jo, ker bi sicer poginila

Lastniki pojasnjujejo, da so jo našli na pločniku, ko je bila stara le nekaj dni, v gnezdo je niso mogli vrniti, zato so jo vzeli domov, da bi jo kasneje izpustili, a se je izkazalo, da ima poškodovano nogo, veterinar in ornitolog pa sta ocenila, da v naravi ne bi preživela. 

 

Če se je na prostosti znašla, jo bodo pustili 

"Če jo najdemo, bomo najprej videli, kako se bo odzvala na nas, domače. Predvidevam, da bi me bila vesela in bi to tudi pokazala. Nato bi videli, če bi sama zletela v svojo kletko, saj takšni ptički to ponavadi storijo. Če bi bila zdrava in integrirana v skupino vrabcev, bi jo bilo najbrž bolje pustiti pri miru," ugotavlja njena lastnica. 

Komentarjev 3
  • s.i.k. 17:29 14.april 2015.

    .lepo. / ampak dobro, da še nikomur ni ušla siva miška

  • marabunta 13:36 14.april 2015.

    zelo lepo, da so poskrbeli za ptička, ampak žival ima očitno raje širno nebo in je odletela čim so ji zrasle peruti, pustite jo tam na svobodi !!

  • c1305166 13:26 14.april 2015.

    Joj, saj bi se delal norca ampak se bom iz uvidevnosti raje zadržal.