Slovenija
11 ogledov

Iščejo rešitve iz finančne zagate

Za drugo fazo obnove Ljudskega vrta sta bila predvidena dva milijona evrov evrop Žurnal24 main
Ljudski vrt. Vrednost obnove šest milijonov evrov, prepir zaradi slabe sedmine vseh sredstev.

Tristranska pogodba o sofinanciranju druge faze Ljudskega vrta v višini šestih milijonov evrov je še vedno prekinjena in dobrih 880 tisoč evrov evropskih sredstev je letos izgubljenih, vprašljivo pa je izplačilo 1,1 milijona evrov v prihodnjem letu.

Kljub temu da je bila pogodba razdrta, ker mariborska občina in zveza športnih društev šolskemu ministrstvu nista pravočasno poslali zahtevkov, minister Igor Lukšič pravi, da je obnova Ljudskega vrta v skupnem interesu. Zato bodo v roku enega meseca poskušali poiskati pravne možnosti in ustvariti pogoje, da bo ministrstvo še naprej sodelovalo pri sofinanciranju obnove. Obstajata dva možna scenarija: ali prihodnje leto zagotoviti skoraj dva milijona evrov (letos izgubljenih 880 tisoč in načrtovanih 1,1 milijona evrov) ali pa spornih 880 tisoč evrov zagotoviti leta 2011.

V skrajnem načrtu pa bi lahko sredstva zagotovila tudi mariborska občina, menijo dobro obveščeni viri. Kljub zapletom pa so partnerji še vedno prepričani, da bo 31. avgusta 2010 slavnostna otvoritev Ljudskega vrta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.