Slovenija
12 ogledov

Iščejo vlagatelje z desetimi milijoni

Elan je objavil vabilo, s katerim išče vlagatelja, ki bi ga dokapitaliziral. (Fo Žurnal24 main
Elan. Začel se postopek dokapitalizacije. Nezavezujoče ponudbe pričakujejo do 10. junija.

V družbi Elan se je začel postopek dokapitalizacije. K sodelovanju v tem postopku in prodaji dela obstoječih poslovnih deležev družbe so namreč povabili finančne in strateške investitorje, je povedala Nina Šarabon, vodja marketinga in korporativnega komuniciranja v Elanu.

Nezavezujoče ponudbe potencialnih vlagateljev pričakujejo do 10. junija, družbo pa naj bi dokapitalizirali z od sedem milijoni do deset milijoni evrov. “Končni cilj je zagotovitev svežega kapitala družbi in pridobitev manjšinskega ali večinskega deleža v kapitalu družbe s strani izbranega investitorja,” je pojasnila Šarabonova. Objava vabila je prvi korak iskanja vlagatelja, v mednarodnem postopku iskanja vlagatelja pa sodeluje družba PricewaterhouseCoopers.

Potencialnim vlagateljem bosta med 13. junijem in 15. julijem na voljo obvestilo o nadaljnjem poteku postopka in informacijski memorandum, v nadaljevanju pa bodo lahko opravili tudi skrbni pregled družbe. V Elanu bodo svež denar namenili za posodobitev proizvodnje in razvoj novih proizvodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.