Slovenija
5358 ogledov

"Iščemo Raša, pomagajte nam!"

PIsmo, Raša Facebook
Gospa iz Kočevja išče človeka, ki je zanjo storil nekaj takšnega, kar bi redko kdo.

Pismo, Nada Hren | Avtor: Facebook Facebook
Nada Hren je 62-letna upokojenka iz Kočevja. V začetku novembra je z avtobusom potovala iz Ljubljane v Beograd in pri tem ostala brez denarnice. Kot pravi sama, lahko da jo je izgubila, lahko da ji jo je kdo ukradel. Niti ni pomembno, pomembno je, da je ostala brez nje.

Čez tri dni so jo poklicali s slovenske ambasade in ji povedali, da so bili njeni dokumenti in denarnica najdeni, poleg tega je nekdo v ambasado prinesel še pismo zanjo. V pismu so bile lepe besede nekega Raše iz Beograda, navaja BBC.

Zbira surovine

63-letni Raša Jovanović v središču Beograda zbira odpadne surovine kljub svoji akademski izobrazbi. V pismu navaja, da je med kupom odpadkov našel zavržene dokumente. Pobral jih je, videl, da pripadajo ženski iz Slovenije in jih odnesel na slovensko ambasado v Beogradu, skupaj s pismom za gospo Hren.

Pismo je na druženih omrežjih objavil Denis Ovčarević, njen sorodnik, ki živi v Beogradu, pri čemer je izpostavil, da je Raša "vitez brez ogrinjala in belega konja, a častnega srca".

Čaka ga nagrada

Iz Slovenije je nato za poštenega najditelja prispela nagrada, pri čemer se je pojavila težava, nihče ne ve, kje Raša živi. V pismu je navedel, da telefona nima že dve leti, kot kontakt je navedel Jova Živkovića iz Ostružnice.

Poskusi, da bi našli bodisi ta navedeni kontakt, ali najditelja, so bili neuspešni, še vedno ga iščejo preko spletnih omrežij.

Nada Hren meni, da je to, kar je storil, nekaj izjemnega. "Neverjetno, da se najde takšen človek, ki pobere dokumente, pri tem razmisli in stori takšno gesto." Nadaljuje, da sploh če gre za človeka, ki zbira odpadke. "Takšni ljudje so neverjetno pošteni, razumejo druge v stiski, medtem ko tistim, ki dobro živijo, to nemara sploh ni pomembno."

Jovanović, ki je vojsko služil v Sloveniji, je v pismu med drugim navedel tudi, da mu je ljubo, da je lahko "gentelman do neke slovenske dame". Hrenova se je nad tem nasmejala in rekla, da meni, da gre za čudovitega človeka in da bi raje videla, da bi živel normalno življenje, ne pa da brska med kontejnerji.

Kje Raša živi, se ne ve. Oblasti sicer navajajo, da je v Beogradu med tisoč in tri tisoč brezdomci, natančna številka ni znana.

Pismo, Nada Hren | Avtor: Facebook Facebook

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.