Slovenija
12 ogledov

Iščeta se nova ministra

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Če bodo neuradne informacije zdržale, bo Julijana Bizjak Mlakar letos naredila bliskovito politično kariero.

Julija je kot nadomestna poslanka zasedla mesto umrlega Aleksandra Ravnikarja, trenutno pa velja za eno od resnih kandidatk za ministrico za zdravje. Kot predsednica strokovnega sveta SD za zdravje se je sicer ob potezah Boruta Miklavčiča nekajkrat javno držala za glavo in mu očitala zmanjševanje pravic v zdravstvu. Drugo ime, ki se omenja, je bivši minister Dušan Keber.

Andrej Horvat © IFP

 

Dva v prvem letu
Miklavčič sicer uradno še ni odstopil, je pa premier Borut Pahor v petek vrh SD obvestil, da iz vlade iz zdravstvenih in osebnih razlogov odhaja skupaj z ministrico brez listnice za lokalno samoupravo Zlato Ploštajner. Ta je bila že od začetka vladanja v konfliktu z ministrom za razvoj Mitjo Gasparijem zaradi evropskih sredstev, ki predstavljajo desetino proračuna.

Pahorjevo četrtkovo imenovanje Andreja Horvata za svojega državnega sekretarja za regije bi po mnenju poznavalcev utegnilo pomeniti, da bo Horvat zasedel izpraznjen položaj Ploštajnerjeve. Horvat je bil v nekdanji Janševi vladi šef službe za razvoj.

SDS: Menjali bi vse
Slabega vodenja države se po mnenju največje opozicijske stranke SDS ne da rešiti z odstopi in zamenjavo posamičnih ministrov. Zato bi bila po njihovem ''potrebna zamenjava celotne vlade''. Prvak SNS Zmago Jelinčič pa ocenjuje, da je Ploštajnerjeva kapitulirala pred problemi, saj ''ne moreš biti minister samo takrat, ko gre državi dobro''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.