Slovenija
854 ogledov

Iščete rabljeno otroško kolo? Vso srečo!

Otroško kolo Žurnal24 main
Oglasi za otroška kolesa te dni na oglasnikih zdržijo tudi zgolj samo po nekaj minut. Pogajanj za še nižjo ceno praviloma ni, posli se sklepajo celo po sto in več kilometrov narazen.

"Več tednov sem prek spletnih oglasnikov iskal dve rabljeni otroški kolesi. Novih si ne morem privoščiti, 200 evrov in več za kolo, ki bo v uporabi največ dve leti, je odločno preveč. Nekaj rabljenih koles so mi dobesedno speljali pred nosom, tako da sem imel na koncu veliko sreče. O ceni se sploh nisem pogajal, da me je le prodajalec čakal," pripoveduje bralec zurnala24.si. "Povedal mi je, da je pred časom že prodajal eno kolo in ni mogel verjeti, kako nepretrgoma mu je začel zvoniti telefon kmalu bo objavi oglasa. Po kolo je takrat prihitela gospa iz 75 kilometrov oddaljenega kraja."

Spet drugi v vlogi prodajalca pa: "Oglas za otroško kolo sem objavil v soboto ob 8. uri zjutraj. 20 minut kasneje je bilo prodano."

Vroče žemljice niso te dni nič proti vročim kolesom

Pri spletnem portalu bolha.com pravijo, da je rabljene otroška oprema, še posebej kolesa, ta čas leta glavni hit na njihovem iskalniku. Celo iskalnik Google ob vpisani besedni zvezi "otroško kolo" med organskimi (neplačljivimi) zadetki najprej pokaže na rezultate bolha.com in ne na trgovine z novimi kolesi. Zgolj februarja je v primerjavi z januarjem zanimanje poskočilo za 57 odstotkov.

Med več kot tisoč oglasi za otroška in mladinska kolesa pa je precej takšnih, ki nasprotno na straneh vztrajajo tudi dlje časa. Kako hitro bo neko kolo zamenjalo lastnika, je torej še vedno veliko odvisno od (pre)visoke cene in ohranjenosti kolesa.

Prav tako pri bolha.com pravijo, da je znatno manj zanimanja za oglase, pri katerih ni pripetih fotografij ali ni opisa ter za tiste, pri katerih prodajalec postavi ceno 'po dogovoru.' "V prednosti pa so vedno oglasi preverjenih uporabnikov, saj za njihovim uporabniškim imenom stoji nekdo, katerega identiteta je preverjena." Pomemben je tudi način, kako je prodajalec pripravljen poslovati, torej fleksibilnost in način prevzema blaga.

Vsi si želijo jabolko

In kaj uporabniki še največkrat iščejo na spletni bolha.com? "Trdno na prvem mestu sta ključni besedi iphone 6 in iphone 5S. Med nabolj iskane ključne besede so se uvrstile še 'podarim', 'kolo' in 'Tomos', sledijo pa jim 'motorna žaga', 'Ikea' in 'stružnica', pojasnjuje Mateja Femec iz podjetja Bolha. "Povpraševanje po motornih žagah, agregatih in stružnicah, pa tudi po traktorjih, je močno naraslo v času, ko smo se borili s posledicami lanskoletnega zimskega žledu in je še vedno ena izmed najbolj vročih zadev na bolha.com, medtem ko so motorna kolesa znamke Tomos očitno še vedno zelo priljubljena, saj so iskanja na to ključno besedo že nekaj let pri vrhu lestvice. Enako velja za ključno besedo 'Ikea', s pomočjo katere uporabniki iščejo izdelke za dom, kupljene pri priljubljenem švedskem proizvajalcu pohištvene opreme."

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • PasjiDrekiVsepovsod 08:39 29.marec 2015.

    Pa si že kdaj zasledil, da ljudje pred sezonami tudi ne prodajajo tistega kar je v sezoni aktualno. Bodisi si zaradi nezanimanja in pa cene...misliti je treba vnaprej...je res.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:12 28.marec 2015.

    zato pa se kupuje pred sezonam ne pa med sezono ....mislt je treba vnaprej.