Slovenija
15 ogledov

Iščite rešitve, ne spodbujajte krize!

slovenija 18.02.07, Dusan Semolic, Predsednik Zveze Svobodnih Sindikatov Sloveni Boštjan Tacol
Vlada. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije svari pred novimi spornimi varčevalnimi ukrepi.

“Govorite o nujnosti rezanja v socialno državo. Ko pa vas seznanimo z ugotovitvami uvedbe ukrepa davčnih blagajn na Hrvaškem, katerih sorazmeren učinek bi bil v Sloveniji enak 380 milijonom evrov, torej več, kakor predvideva jesenski rebalans proračuna, se izmikate konkretnemu ukrepanju,” vlado, ki je včeraj razpravljala o nadaljnjih ukrepih za uravnoteženje javnih financ, opozarja predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič. Novi rezi naj bi se obetali na vseh področjih, tudi pri pokojninah, in sicer v višini 300 milijonov evrov, ter socialnih transferjih, ki naj bi jih vlada znižala za odstotek.

Prelaganje na javna pleča

Semolič vlado poziva k prekinitvi projekta slaba banka, kadrovski okrepitvi davčnega nadzora, reševanju zdravstvenega sistema ter pospešitvi in optimiziranju črpanja evropskih sredstev. “Kar lahko vidimo v zadnjih nekaj letih s strani političnih odločevalcev, ni nič drugega kot neodgovorno proračunsko prelaganje zasebnih računov krize na javna pleča in bežanje pred resničnimi težavami,” dodaja.

Komentarjev 3
  • privat 08:34 10.september 2013.

    naj gre raje v penzijo...ko je imel moč se je trudil podpirati kapitaliste in to tiste ,ki se niso vedeli podpisati. danes ti kapitalisti z istim IQ prevzemajo volan in spet ni vredu??

  • bfilipe 05:49 27.avgust 2013.

    ..dej duša prodana, zajedalska spel se v penzijo..lopov s polnim vampom je lahko blebetat..kurac zahojen doma v Domžalah bi zagrabil za delo ne pa tle gret rit..

  • joc2013 21:50 26.avgust 2013.

    Bravo Dule, Miki Miki Miško te ma rad in ti sporoča da ni problema sploh. Vsi luški delavci bodo takoj imeli zajamčene plače vsak mesec, za prispevke se bo pogajal.