Slovenija
92 ogledov

Iskali samo slike?

1/15
Žurnal24 main
Hišne preiskave. Policija pri bivšem direktorju Šampionke zasegla goro dokumentacije, slike in računalnike.
Fotografije današnjih preiskav pri Vežnaverju si oglejte tu in v zavihku Galerija.

Po jutranji hišni preiskavi na domu so se kriminalisti odpravili še v pisarno Sebastjana Vežnaverja, podjetnika, najemnika lokalov Borisa Popoviča v Žusterni in koprskega svetnika. Odnesli so mu računalnike in tiskalnike ter nekaj slik.

“Imam mirno vest. Policija je prišla z nalogom za hišno preiskavo zaradi slik, za katere Edvin Pejovič trdi, da so njegova zasebna last, jaz pa pravim, da so last Šampionke v stečaju,” je po preiskavi povedal Vežnaver. Ovadbo, ki je bila podlaga za preiskavo, je po njegovih besedah vložil Pejovič (nekdanji lastnik Šampionke) s svojim odvetnikom iz odvetniške pisarne Čeferin. Pri obeh je včeraj mobilni telefon zvonil v prazno. S policije pa so nam sporočili le, da preiskave potekajo zaradi suma poneverbe poslovnih listin.

Iz časa Marije Terezije
“Ah, samo čakala sem, kdaj se bo obračunavanje med njimi nadaljevalo. Lahko povem le, da je bila evidenca osnovnih sredstev v Šampionki še skoraj iz časov Marije Terezije. Šampionka je dve leti pred stečajem doživela kup sprememb, pripojitev, delitev, selitev, enega poštenega spiska osnovnih sredstev pa ni bilo,” pa nam je povedala stečajna upraviteljica Šampionke Majda Šantl.

Po njenih besedah gre sicer za pet slik, o katerih jo je Vežnaver po začetku stečaja Šampionke obvestil, da jih ima v hrambi doma in mu je to tudi pisno dovolila. Po njenem za vse obstajajo pisni dokumenti. “Eno sliko Franceta Slane so policisti zasegli pri Vežnaverju doma že pred časom, rekli so mi, da je vredna sedem tisoč evrov,” je dodala stečajna upraviteljica, ki je policijo že pozvala, naj ji sliko izroči.

Na vprašanje, ali je morebiti policija iskala kaj drugega in so umetniška dela le pretveza za hišno preiskavo, Vežnaver odgovarja: “To je mogoče. Ampak drugih komentarjev, kaj bi lahko bilo v ozadju, ne bom dajal.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.